≫ 

Ispovest meštanke Brasine posle pada aviona: "Devera je zahvatio plamen, deca su prestravljena"

Kako je za Telegraf.rs rekla, ona je bila na poslu u Loznici kada se prekoputa njene kuće desila teška nesreća

  • 5

Video: Snimak pada aviona sa druge strane Drine

Meštanka sela Brasina bila je na poslu kada je pao avion. Deca su je kaže, prestravljena zvala, jer se teška nesreća desila tačno prekoputa njene kuće.

 

- Strašno - bio je prvi njen utisak.

U razgovoru za Telegraf.rs objasnila je kako se situacija dalje odvijala.

- Deca su bila kod kuće, prestravljeni su me zvali. Onda sam trčala iz Loznice što pre da stignem i onda zatičem haos.

   

Isprekidano dišući, jasno uznemirena, opisuje prizor koji ju je zatekao.

- Sanitet u dvorištu, medicinsko osoblje, vatrogasna kola, policija. Plamen još u potoku izbija.

Na pitanje o žrtvama odgovara navodeći najcrnje slutnje. Kako je čula, u avionu su bila dvojica pilota. Njen dever je povređen.

- Dever moj je povređen. Plamen ga je malo zahvatio, leđa i ruke koliko ja čujem, ali nisam uspela da dođem do njih još - navodi dodajući da je avion pao upravo u deverovu njivu, te da je na njegovom imanju načinjena veća šteta, iako je kuća u kojoj njena porodica živi vazdušnom linijom bliža mestu nesreće: - Njihova kuća je prekoputa, a moja je iznad puta. Njima je crep poskidalo... Valjda je nekako nosilo.

Prethodno, oglasilo se Miinistarstvo odbrane ne navodeći podatke o eventualnim žrtvama.

- Avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se srušio jutros oko  9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, pregledan je jutros u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let. Na mesto pada aviona izašli su nadležni istražni organi. Uviđaj je u toku - saopštili su u drugom obraćanju javnosti.

Zvanični podaci o broju povređenih ili poginulih nisu poznati.

Na mesto nesreće prvi stigao helikopter MUP-a

 

Kako Tango Six saznaje, o padu aviona prvo je obavešten MUP koji je, preko Direktorata civilnog vazduhoplovstva aktivirao helikopter Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji je stigao prvi na mesto nesreće naknadno pomogavši koordinaciju Vojske Srbije, čiji je helikopter stigao na mesto nesreće nedugo zatim.

Reč je o jedinom MiG-u 21 koji je bio aktivan u Vojsci Srbije, dvosed (evidencijski broj 16185) koji je remontovan 2016. i koji je bio najmlađi MiG-21 nabavljen decembra 1986. godine. Nakon remonta dobio je da može da leti do 2026. godine, a posle remonta je bio prizemljen 2018. da bi ponovo počeo da leti početkom maja ove godine.

Na mestu pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Video: Vojni helikopteri nadleću mesto tragedije u Brasini: Potraga za telima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emilija

    25. septembar 2020 | 13:35

    Kako ti je grozan komentar. Sramota da te bude. Nek je nastradalima laka zemlja

  • Drasko

    25. septembar 2020 | 16:54

    Nista lose ne vidim u komentaru samo je hteo da kaze ko nam stoji na celu vojske i koga pozdravljaju oni koji su zavrsili visoke vojne skole i dali ogroman doprinos u odbrani svije Drzave i njenog teritorijalnig integriteta.

  • Ацо

    25. septembar 2020 | 14:17

    Надам се да ћеш бити и ти у таквој сличној ситуацији па да и то Вулин реши као од шале Нека вам је лака земља драги наши официри

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA