≫ 

Tragedija: Jedan pilot poginuo u padu vojnog aviona u Brasini, za drugim se traga

MiG-21 srušio se jutros oko 9 sati kod Malog Zvornika

  • 62

Jedan pilot poginuo je u padu aviona MiG-21 Vojske Srbije u ataru sela Brasina kod Malog Zvornika, dok se za drugim i dalje traga, saznaje Telegraf.rs.

Kako saznajemo, letelica se srušila u dvorištu jednog meštanina koji je tom prilikom povređen. Prve fotografije sa lica mesta pokazuju da je MiG-21 potpuno uništen, a posle pada je iz aviona kuljao gust dim.

Do nesreće je došlo tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, kako je rečeno u Ministarstvu odbrane.

- Avion je jutros pregledan u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let - navode iz Ministarstva.

Na lice mesta su ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

Na mestu pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Kako Tango Six navodi, o padu aviona prvo je obavešten MUP koji je, preko Direktorata civilnog vazduhoplovstva aktivirao helikopter Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji je stigao prvi na mesto nesreće naknadno pomogavši koordinaciju Vojske Srbije čiji je helikopter stigao na mesto nesreće nedugo zatim.

Reč je o jedinom MiG-u 21 koji je bio aktivan u Vojsci Srbije, dvosed (evidencijski broj 16185) koji je remontovan 2016. i koji je bio najmlađi MiG-21 nabavljen decembra 1986. godine. Nakon remonta dobio je da može da leti do 2026. godine a posle remonta je bio prizemljen 2018. da bi ponovo počeo da leti početkom maja ove godine.

Video: Snimak pada aviona sa druge strane Drine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. septembar 2020 | 12:27

    Ne tazumem kako je pilot poginuo ako je avion bio isprvan,mogao je da se katapultira. A ako katapult nije radio,onda za ovo neko mora da odgovara,a ministar odmag vec danas da podnese ostavku.

  • Oko

    25. septembar 2020 | 12:10

    Žao mi je pilota sto moraju da voze olupine ruske

  • Cg

    25. septembar 2020 | 12:08

    Katapultiranje nije radilo 100%

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA