≫ 

Ministarstvo odbrane potvrdilo: Oba pilota su poginula u padu aviona

Nesreća se desila u 9.10 sati jutros

  • 53
Pad aviona, Loznica, selo Brasina Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije poginuli su danas oko 9.10 časova prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika obavljajući svoje letačke zadatke.

Ministarstvo odbrane, nakon obaveštavanja svih članova porodica poginulih pilota, obavestiće javnost o imenima pilota.

Mesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

   

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputili su vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Video: Komšija poginulog pilota: Najavio je roditeljima da će im preleteti kuću, pa stradao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    25. septembar 2020 | 15:59

    Хрватски министар одбране Крстичевић је поднео оставку након пада авиона и хелихоптера пре шест месеци...а наш министар?????!!!!!!...😡

  • Cica

    25. septembar 2020 | 15:57

    Ministre, ostavka je najmanje nesto u ovom momentu za dva nevina ljudska zivota naivno izgubljena necijom ociglednom greskom ili nemarom.

  • Krca

    25. septembar 2020 | 15:41

    Ti avioni su stari minimum 4 decenije.Onaj ko dozvoljava da lete, snosi odgovornost za tu odluku.Mala smo zemlja da nam unazad desetak godina stradaju piloti u najboljim godinama života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA