Doneta odluka o izručenju Zorana Mrvaljevića Crnoj Gori

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom

  • 2
Zoran Mrvaljević BLUR

Zoran Mrvaljević / Foto: Facebook/Zoran Mrvaljevic

Zoran Mrvaljević (43) iz Herceg Novog, koji se tereti da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih dela, narednih dana biće izručen Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.

List navodi da se Mrvaljević nalazi u Srbiji i da su vlasti odobrile su njegovo izručenje.

Prema evidencijama bezbednosnih službi, on važi za člana škaljarskog klana i narednih dana iz Srbije biće izručen Crnoj Gori.

On je uhapšen 17. jula u Srbiji, po poternici NCB Interpol Podgorica.

- Nakon izdržane kazne zatvora zbog krivičnog dela koje je počinio u Srbiji, Mrvaljević je uhapšen na osnovu crnogorske međunarodne poternice. On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog dela ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju - rečeno je ranije iz Uprave policije.

Specijalno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo za šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom.

Kankaraš je tokom saslušanja priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge.

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom, prenosi portal CdM.

Mrvaljević je bio u pritvoru u Srbiji jer su kod njega u julu prošle godine pronađena falsifikovana dokumenta na ime Branko Perišić.

On je dva puta bio meta napada - ranjen je pre pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    26. septembar 2020 | 08:51

    Још само да му одреде доживотну забрану уласка у Србију ... превентиве ради !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA