≫ 

Major Dejan nije trebalo da leti u petak: Poginuo na slobodan dan u ataru sela Brasina

U padu aviona MiG-21 poginuli su Dejan Krsnik i Zvonko Vasiljević

  • 15
Pilot major Dejan Krsnik, Foto: Ministrastvo odbrane

Pročitao sam na internetu, na vestima, da je pao avion. Kad je stigla informacija da je reč o vojnom avionu MiG-21, znao sam da je tata u njemu, ali sam se nadao da se katapultirao i preživeo, ispričao je svojoj prijateljici sin majora Dejana Krsnika (49) koji je u poginuo u petak ujutru u padu aviona u selu Brasina kod Malog Zvornika, zajedno sa kolegom Zvonkom Vasiljevićem (43), kapetanom prve klase, piše Kurir.

Prijateljica sina majora Krsnika ispričala je šta se dešavalo tog kobnog dana.

- Rekao mi je da je Dejan u petak trebalo da bude slobodan, ali su ga zvali s posla i molili ga da dođe na aerodrom kako bi leteo sa Vasiljevićem. Dejan je pristao da i na slobodan dan radi - kaže prijateljica.

Prema njenim rečima, Dejanov sin se do poslednjeg trenutka nadao da mu je otac preživeo nesreću.

Podsetimo, nesreća se dogodila u petak u naseljenom mestu Brasina, a prilikom pada aviona teško je povređen i jedan meštanin. Povređeni muškarac imao je unutrašnje krvarnje i opekotine grudnog koša, glave i ruke.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Iza sebe je ostavio ženu i dete.

Ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu. Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane - navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Nakon uviđaja koji su obavili i civilni i vojni organi, načelnik Generalštaba formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje brigadnim generalom Milanom Popovićem, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je stručnu komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona MiG-21 koju vodi načelnik štaba Komande RViPVO brigadni general Aleksandar Bjelić.

Video: Snimak pada aviona sa druge strane Drine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    27. septembar 2020 | 07:49

    Pa umesto da se drze plana leta, oni poceli da obilaze baby, tetku, strinu..

  • Deda Tomo

    27. septembar 2020 | 08:03

    Gospodo on da je znao daće poginuti nebi letijo ni u petak ni u četvrtak niti nikako koja sve lupetanja

  • zh

    27. septembar 2020 | 08:06

    Šta je uzrok pada aviona, pilot ili kvar???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA