≫ 

Jovanica transica čeka presudu za ubistvo studenta Marka: Tvrdi da je zločin počinio u samoodbrani

Abdulov je priznao ubistvo

  • 1
Jovana, Goran Abdulov Foto: Privatna arhiva

Suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, poznatijem kao Jovanica, koji je optužen za ubistvo Marka Radovića, studenta iz Bosne i Hercegovine, nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem preostalih svedoka, a nakon čega se očekuje iznošenje završnih reči stranaka u postupku i - presuda, pišu Novosti.

Abdulov je bio najpre optužen za teško ubistvo, ali nakon pregleda, stručnjaci psihijatrijsko-psihološke struke, konstatovali su da nije unapred pripremao zločin, te da je usmrtio Radovića u trenutku smanjene uračunljivosti.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 7. jula 2018. u stanu u Zemunu, u kojem je Radović živeo kao podstanar. On je uboden nožem, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici. Dan kasnije, zbog ovog ubistva uhapšen je Goran Abdulov, koji je, po sopstvenom priznanju bio u emotivnoj vezi sa studentom iz BiH.

Abdulov je priznao zločin, tvrdeći da se ne seća svih detalja koji su mu prethodili i da je to učinio u samoodbrani, jer ga je bivši partner tukao. Ipak, istakao je da mu je veoma žao zbog svega što se dogodilo, ne krijući suze.

Video: Ispovest majke Jovanice transice: Ona je čista duša!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobbelaar

    28. septembar 2020 | 09:48

    Sve ispod 15 god može se smatrati oslobađajućom presudom. Njegova smanjena uračunljivost i poremećaj ličnosti ne može biti opravdanje za brutalan zločin, ma koliko bila izopačenost i ubice, ali i žrtve!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA