≫ 

Radmila koja je umrla u zatvoru, tu se i porodila: Sumnja se da je ubila bebu, izgubila i drugo dete

* Imala je još četvoro dece, poslednji put se porodila u zatvoru * Pre petomesečne bebe, porodica na porođaju izgubila još jednog sina * Najpre se verovalo da je dečak preminuo

  • 1
Radmila i Saša Marković, Petlovača, Šabac Foto: Dragan Grujić

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je sinoć u Okružnom zatvoru u Beogradu. Reč je o ženi iz sela Petlovača kod Šapca, osumnjičenoj za smrt petomesečnog sina K. M, koja je priznala šta je uradila istražnim organima nakon što je tvrdila da je dete pronašla mrtvo u kolicima.

Priča o tragediji porodice najpre je dospela u javnost u aprilu prošle godine, kada je 20. u mesecu petomesečna beba K. M. preminuo. Kako je majka tada rekla, bebu je prethodno nahranila i ostavila u kolicima da spava. Kasnije je navodno shvatila da je mrtva.

Kako smo pisali, porodica je bila duboko pogođena smrću dečaka. On je, naime, prevremeno rođen sa zdravstvenim problemima, i to nakon što se porodica oporavljala od prethodnog gubitka.

Ni dva kilograma nije imao, pa je prebačen na Institut za neonatologiju u Beogradu. Tamo se lečio dva i po meseca, a otkako su ga doneli kući, zaboravili su na sve muke posle rođenja. Bio je razdragana, umiljata i vesela beba, svi su ga pazili, igrali se sa njim. Lepo je napredovao, rečeno je našem reporteru pre godinu i po dana.

- U Beogradu su ga lečili od trinaest bolesti. Imao je i sepsu, ali su lekari uspeli da ga spasu. Otpustili su ga i rekli nam da ima šum na srcu, aritmiju i da nešto nije u redu sa štitnom žlezdom. Sutra smo imali zakazanu kontrolu, a mi ćemo ga sutra sahraniti - kazala je tada preminula majka Radmila za Telegraf.rs.

Radmila M. i njen suprug Saša M. prethodno su na porođaju izgubili muško dete.

- To smo teško preživeli i mnogo smo se radovali kada se K. rodio. Sin i snajka imaju dvoje dece i hteli su još, Bog je dao da se izvuče jer se rodio pre vremena, bio je nejak, ali sudbina im ne da pa ne da - objasnio je deda Milan kroz šta je porodica prošla.

Majka Radmila: Pripremila sam flašicu, posle je zaspao

Majka Radmila govorila je za medije o tome šta je prethodilo smrti dečaka. Najpre je kako je kazala pre nego što je podignuta optužnica za teško ubistvo, pripremila hranu. To se navodno desilo uveče oko pola deset.

Pojeo je dvadesetak grama mleka iz flašice i kada je podrignuo, spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula od njega, on je već zaspao - rekla je majka navodeći pretpostavku da je upravo tada preminuo, te da nije uspela da ga probudi.

Odneli su dete u Dom zdravlja u Prnjavoru gde je lekar rekao da je mrtvo. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gde je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

Lekari su u izveštaju na licu mesta napisali da je beba primljena bez respiracije, palpabilnih pulseva, hladne periferije, sa mrtvačkim mrljama, nereaktivnim zenicama, EKG je pokazao ravnu liniju, iz usta i nosa se cedio zgrušan mlečni sadržaj sa sukrvicom.

Dečak sahranjen 23. aprila

Dan nakon što je informacija o tragičnoj smrti deteta dospela u javnost, dečak je sahranjen. Tada smo pisali i o teškoj porodičnoj situaciji, koju su bili vetrovi i pre smrti deteta.

Tada je pokopana i poslednja nada mladih roditelja da će rođenjem K.M. zalečiti stare rane i da su, iako žive u teškoj sirotinji, za njih stigli bolji dani. Tek su počeli da grade svoje porodično gnezdo kada su jesenas u Petlovači kupili kuću koja je u požaru izgorela do temelja, pisali smo. Počeli su da sređuju svoj dom, ako se tako uopšte može nazvati ruina od zidova i bez krova. Imali su novca tek da urede jednu sobu. U toj teskobi od šesnaest kvadrata ima mesta za krevet, sto i stolice. U njoj svi spavaju i jedu, u njoj je mali Kristijan, umesto u krevecu spavao u kolicima smeštenim u jednom ćošku.

Pošteni su ljudi, nikoga oni nisu prevarili i nikome nisu ostali dužni. Deca im idu u školu, čista su i uredna, vidi se da majka Radmila lepo brine o njima. Saša je baš vredan, radi sve što mu se ponudi, ne odbija ni jedan posao da bi prehranio porodicu i sređivao tu kuću u koju su se uselili - kazali su ljudi u Petlovači našem repoteru.

Više javno tužilaštvo u Šapcu protiv majke Radmile podiglo je protiv optužnicu za teško ubistvo.

Imala je još dvoje dece sa Sašom M. od 10 i 17 godina, i sina iz prvog braka od 16 godina. Poslednji put se porodila u zatvoru pre nekoliko meseci, a dete je Centar za socijalni rad smestio u hraniteljsku porodicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA