Počelo ponovljeno suđenje Katarini Rebrači: Sve optužene su rekle da nisu krive

Rebrača je optužena da je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist više od 22,5 miliona dinara

  • 3
Katarina Rebrača

Foto: ATA Images

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje Katarini Rebrači i njenim saradnicama, povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke.

Suđenje je krenulo uvodnim izlaganjima tužilaštva i odbrane, a optužene su se izjasnile da nisu krive. Sledeće suđenje zakazano je za 30. novembar.

Rebrači i njenim saradnicama suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio da se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom su je Rebrača i njene saradnice bile osuđene na po godinu dana zatvora.

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije "Mima art" i Sladana Mironija iz Agencije „Top image", kojima će se suđenje takođe ponoviti.

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela "Hyatt", telefonskih računa, podizala novac...

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Optužene se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Fond je osnovala u maju 2006. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SS

    28. septembar 2020 | 15:23

    Zaslužila je najstrožu kaznu. Sećam se dok sam i sama bila na operaciji a u hodniku postavljen veliki pano fondacija K.R. Koja je to beda narod sedi u hodnicima sav skrušen od bola i straha za život u hodniku dalje ikona Svete Petke ljudi ljube i krste se i mole za ozdravljenje, tužna slika i sada mi je pred očima.Katarina kad ti bude teško setiće se narod onog panoa a sud će nadam se znati koliko ćeš provesti u zatvoru.

  • Ka

    28. septembar 2020 | 15:06

    Aj robija, dokle se ovakve stvari odugovlace/! /!!!!!!

  • Sone Violinista

    29. septembar 2020 | 02:02

    I dalje dobra kao zmaj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA