Suđenje za pokušaj ubistva advokata Travice ponovo je odloženo: Zahtev predat 15 minuta pre pretresa

Okrivljeni je na otvaranju glavnog pretresa osporavao optužbe

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Nastavak glavnog pretresa za pokušaj teškog ubistva novosadskog advokata Branislava Travice u januaru prošle godine odložen je i juče jer je branilac opet tražio izuzeće postupajućeg veća sa predsedavajućim, ali i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

O tom zahtevu će odlučivati prvi čovek Apelacionog suda, piše Dnevnik.

Razlozi za izuzeće nisu potpuno isti kao oni iz februara ove godine, kad je traženo izuzeće istih osoba, koje je potom odbijeno. Ovog puta je branilac okrivljenog R.B, advokat iz Zrenjanina Velimir Kojić, predao pomenuti zahtev 15 minuta pre početka glavnog pretresa.

Predsednik sudskog veća sudija Srđan Savić napravio je pauzu od oko sat vremena i publika je napustila veliku salu suda da bi se veće i tužilaštvo upoznali sa obrazloženjem odbrane, koje je sačinjeno na šest strana teksta i prilozima foto-kopija na devet strana.

Nakon prekida ročišta, sud je odložio pretres na neodređeno vreme, dok o zahtevu ne odluči predsednik Apelacionog suda. Potom će se znati kada će biti zakazan glavni pretres i pred kim.

Kako se nezvanično saznaje, sud je krajem februara ove godine, dan pre ročišta, dobio podnesak od branioca optuženog u kojem se navode razlozi za izuzeće, a poslednji pretres održan je krajem prošle godine.

Inače, okrivljeni je na otvaranju glavnog pretresa osporavao optužnicu, dok je oštećeni naveo da je optuženi izneo niz neistina u dokaznom postupku.

Video: Telegraf na licu mesta: Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo jer je bolestan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA