≫ 

Šta se dešavalo sa Radmilom posle optužnice za ubistvo bebe? Prebacivali je po zatvorima mesecima

Smrt konstatovana u ambulanti Okružnog zatvora u Beogradu 27. septembra u 22.40

  • 1
Radmila i Saša Marković, Petlovača, Šabac Foto: Dragan Grujić

Protiv Radmile M. koja je prekjuče preminula u Okružnom zatvoru u Beogradu, pred Višim sudom u Šapcu vodio se postupak za teško ubistvo. Ona je bila osumnjičena za ubistvo petomesečnog sina, zbog čega se po rešenju tog suda nalazila u pritvoru od 31. decembra 2019. godine.

Zbog psihičkih problema koje je optužena imala, o čemu se izjasnio tim psihijatara, prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, odakle je opet prebačena u Okružni zatvor u Beogradu - naveli su nam iz Višeg suda.

Kako su napomenuli, smrt je zabeležena 27. septembra 2020. godine u ambulanti Okružnog zatvora u 22.40, a uzrok njene smrti za sada je nepoznat.

Podsetimo, smrt deteta desila se 20. aprila 2019. godine u porodičnoj kući u Petlovači nadomak Šapca. Majka je najpre tvrdila da je dete nahranila mlekom, posle čega je zaspalo, te da se kasnije nije probudilo. Dečak je sahranjen 23. aprila.

To je, ranije smo preneli, bila druga tragedija u višečlanoj porodici, koja je već ostala bez jednog sina. Radmila, koja je već imala dete iz prvog braka i dvoje zajedničke dece sa Sašom M, na prethodnom porođaju je izgubila dete. Potom su roditelji dobili K. M, ubijenog u petom mesecu života. Obdukcija leša dečaka pokazala je da se dete nije samo ugušilo.

Kako je saznao reporter Telegrafa, okrivljena se porodila još jednom tokom boravka u zatvoru, a dete je smešteno u hraniteljsku porodicu.

Video: Haos! Majka na drogama bežala od policije u sumanutoj poteri, na zadnjem sedištu vozila bebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    29. septembar 2020 | 17:51

    Ama, sta je sa sudskom presudom?Zasto nije doneta u razumnom roku, postujuci pravo optuzenog na brzo i pravicno sudjenje? Jesmo li mi zadnja rupa na ovoj planeti, kad ljudi mogu tako da se drze zatoceni godinama, bez sudske presude, prepusteni necijoj samovolji, bahatosti, neradu i bezobrazluku? Ljudi, pa mi nismo makli dalje od srednjeg veka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA