Radmila, mama optužena za smrt bebe, psihijatru priznala zločin pre nego što je preminula u zatvoru

Majka nesrećne bebe je imala problema sa mentalnim zdravljem i odlazila je redovno kod psihijatra i na kraju mu i priznala zločin

  • 5
Radmila i Saša Marković, Petlovača, Šabac

Foto: Dragan Grujić

Radmila M. iz okoline Šapca koja je preminula u Zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde je robijala zbog sumnje da je ugušila svog petomesečnog sina, pre nekoliko meseci svom psihijatru priznala je zločin.

Kako je za Blic rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenici je pozlilo u nedelju oko 21 sat. Odmah je odvedena u Specijalnu zatvorsku bolnicu, međutim, pri ulasku u ambulantu izgubila je svet. Zatvorski lekar odmah je reagovao i počeo reanimaciju, ubzo su stigli i lekari Hitnu pomoć koji su mogli samo da konstatuju smrt. Telo je poslato na obdukciju, a tačan uzrok smrti tek treba da bude utvrđen.

Radmili M. sudilo se za teško ubistvo zbog optužbe da je ubila svoje novorođenče u aprilu prošle godine.

- Radmila i njena porodica odveli su bebu u aprilu 2019. godine kod lekara bez znakova života. Ispričali su da je majka podojila dečaka i stavila ga u kolica da spava, međutim on se više nije budio. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt bebe koja je, kako su tada tvrdili, nastupila kao posledica gušenja želudačnom tećnošću - priča izvor Blica upoznat sa slučajem.

Majka nesrećne bebe, kako navodi sagovornik, imala je problema sa mentalnim zdravljem i odlazila je redovno kod psihijatra i na kraju mu i priznala zločin.

Psihijatar prijavio

 

- Ona je šest meseci nakon smrti deteta svom psihijatru priznala da je ugušila svoju bebu. Specijalista je slučaj odmah prijavio nadležnim institucijama koje su pokrenule istragu - objašnjava sagovornik.

A kako navodi izvor Kurira, majka je psihijatru ispričala da je bebi rukama zapušila nos i usta i da je držala tako sve dok nije prestala da diše...

Radila i njen suprug su prošle godine, nakon smrti dečaka, novinare pustili u svoju kuću, a ona je kroz suze tvrdila da je beba umrla u snu.

- Spremila sam mu mleko, pojeo je svega 20 grama, a kad je podrignuo spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula, a on je već zaspao. Posle toga više nisam mogla da ga probudim, a primetila sam i da ne diše - tvrdila je majka kroz suze. Potom je dodala da je bebu rodila u sedmom mesecu i da je imao malu kilažu.

Dodala je da je godinu dana ranije izgubila bebu na porođaju.

Komšije se sećaju koliko je patila za sinom

 

Meštani Petlovače kažu da su bili zaprepašćeni kada je policija nekoliko meseci kasnije došla i uhapsila Radmilu. Kažu, sećaju se koliko je plakala i patila za sinom.

- Kad smo saznali da je lagala, da se pretvarala da pati, šokirali smo se. Mislili smo da je mali Kristijan umro jer je bio bolešljiv. Ona se u selo doselila s mužem i decom, živeli su u trošnoj kući - ispričali su meštani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA