≫ 

Doneta naredba o istrazi zbog silovanja mladića u Beloj Crkvi: Osumnjičenima preti 15 godina robije

Žrtvi su nakon silovanja oduzeli mobilni telefon u nameri da ga prisvoje i sebi pribave imovinsku korist

  • 3
Zlostavljanje, zlostavljani muškarac Foto-ilustracija: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv N. M. (21) iz okoline Pančeva i M. N. (21) iz Bele Crkve zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela silovanje (zaprećena kazna zatvora od 5 do 12 godina) i razbojništvo (zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina).

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 28.09.2020. godine oko 21,00 časa u Beloj Crkvi silom i pretnjom prinudili oštećenog S. P. (19) na polne odnose, te silom oduzeli od oštećenog mobilni telefon u nameri da ga prisvoje i sebi pribave imovinsku korist, a kojom prilikom su oštećenom naneli teške telesne povrede - rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Telegraf.rs.

Nakon saslušanja osumnjičenih u tužilaštvu koji su prethodno lišeni slobode, istima je po predlogu tužilaštva određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu, kako boravkom na slobodi ne bi ometali postupak uticanjem na oštećenog i svedoke koje je potrebno ispitati tokom istrage, zbog opasnosti da ne ponove krivično delo, kao i zbog činjenice da im se stavljaju na teret krivična dela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Dvojica osumnjičenih su više tri sata mučili mladića. Udarali su ga pesnicama, šipkom, šutirali ga, i na kraju ga silovali.

- Molio sam boga i njih da me ne ubiju - rekao je zlostavljani mladić.

Seksualno iživljavanje nad devetnaestogodišnjakom otkriveno je kada je 19-godišnji mladić zatražio lekarsku pomoć.

Nakon što je žrtva seksualnog iživljavanja ispričala kako je sve mučena, policija je krenula u potragu za osumnjičenima i ubrzo je lociran i uhapšen N. M, dok se drugi osumnjičeni predao sam policiji dan nakon napada na devetnaestogodišnjaka.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo

    1. oktobar 2020 | 12:35

    15 godina??!!To je znači podstrek za nastavak još monstruozniji nedijela??!!A ovi će ućiniti isto ako ne i gore ??!!Jer ko je iz zatvora izašao normalan??!!

  • Drasko

    1. oktobar 2020 | 13:20

    Sve ispod maksimalne 15 god bila bi nova sramota za nase pravosudje.

  • Ruja

    1. oktobar 2020 | 13:56

    Dati im po bar 25 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA