Ovo je Veljko (23) koji se utopio u ribnjaku kod Zrenjanina: Skočio da spase oca dvoje dece i nestao

Zvaničnih potvrda o uzrocima ove tragedije za sada nema

  • 4
Veljko Vujaskovic Foto: Facebook/Veljko Vujaskovic

Veljko Vujasković (23) iz sela Neuzina i Tito Novak (58) iz susednog mesta Sutjeska, u opštini Sečanj, nedaleko od Zrenjanina, utopili su se u subotu trećeg oktobarskog dana, u jednom od 16 jezera ribnjaka "Sveti Nikola" u Neuzini, pišu Novosti.

Po sunčanom, ali i vetrovitom danu, radnici pomentog ribnjaka, primetili su beživotno telo Tita Novaka, kako pluta po površini vode, alarmirana je policija, a ronioci specijalne jedinice Žandarmerije iz Beograda, telo mladog Veljka Vujaskovića, pronašli su i izvukli iz vode jezera, oko 16 časova.

Zvaničnih potvrda o uzrocima ove tragedije za sada nema, s obzirom na to da se tek očekuju rezultati obdukcije i izveštaj veštaka, ali nezvanične priče ukazuju da je starijem ribaru Titu Novaku iz Sutjeske, koji je otac dva sina, pozlilo u čamcu i da je imao infarkt, pa je mlađi kolega, kada je ispao iz čamca, skočio u vodu za njim, u nameri da mu pomogne, a nije bio dobar plivač.

- Šta ti je sudbina, izgleda da su se u momentu tragedije zadesili u delu jezera gde je voda duboka, inače u mladosti kupali smo se u tom jezeru i voda je visoka oko metar i po - kaže meštanin Sutjeske, uz napomenu da se radi o ozbiljnim i odgovornim ljudima, koji su radili na ribnjaku.

Muk i neverica u Neuzini, pitomom banatskom selu, iz kojeg je dvadesettrogodišnji Veljko, koji je u porodičnoj kući živeo sa ocem i bakom.

- Bio je mlad, pun života i planova, human i po svemu sudeći ni jednog trena nije razmišljao o tome, da li da priskoči u pomoć starijem kolegi, kojem je kako čujem, pozlilo u čamcu na sred jezera, u kojem su bili - priča meštanka Neuzine, insistirajući da valja sačekati zvanične rezultate istrage.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZR

    4. oktobar 2020 | 12:33

    Za pojaseve koje treba nositi na vodi nisu čuli,nadali se Božjoj pomoći ali.... ?

  • Lord

    4. oktobar 2020 | 14:05

    Radi na vodi,i u camcu,a ne zna da pliva,e svasta...

  • Djordje

    4. oktobar 2020 | 12:57

    Obavezno , pojas SVIMA , od radnika na ribnjaku do sportskih ribolovaca , kao i svih koje se nalaze na vodi u plovnom objektu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA