Mali Radenko (8) preminuo je od sepse pre 4 godine: Lekaru koji ga je lečio vraćena licenca za rad

Dečak je pao sa tobogana i slomio ruku, a roditelji su ga odveli u bolnicu gde ga je primio doktor Bojanić, posle čega je mališan dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan

  • 56
Radenko Nikodinović, Milan Nikodinović Radenko Nikodinović, Milan Nikodinović

Četiri godine posle smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, koji je preminuo u Institutu za majku i dete u Beogradu od posledica gasne gangrene, lozničkom ortopedu dr Dobrivoju Bojaniću vraćena je licenca za rad, pišu Novosti.

Ova vest u porodici Nikodinović dočekana je sa velikim uznemirenjem.

- Uopšte nisam iznenađen ako mu je vraćena licenca jer su odmah posle smrti mog deteta činili sve samo da doktora vrate na posao. Evo, 12. oktobra, navršile su se tačno četiri godine otkad smo sahranili Radenka, a sudski proces koji se vodi pred Osnovnim sudom u Šapcu nije okončan. Ne mogu da se otmem utisku da se namerno odugovlači, posebno jer je naloženo i ponovno veštačenje - kaže za Novosti Milan Nikodinović, otac malog Radenka.

Radenko Nikodinović Foto: Nikola Tomić

Podsetimo, dečak je 2. oktobra 2016. godine pao sa tobogana i slomio ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu "Dr Milenko Marin", gde ga je primio doktor Bojanić. Mališan je iste večeri dobio temperaturu i stanje mu se komplikovalo iz dana u dan, a kada je konačno prebačen u Beograd, bilo je prekasno.

Preminuo je od gasne gangrene 8. oktobra, samo šest dana kasnije.

- Krivim sebe. Moja jedina krivica je što nisam uspeo da spasim svoje dete, i to je teret koji ću nositi do kraja života. Lekari koji su prvog dana, u neposrednom razgovoru, jasno ukazivali na to da je načinjen niz propusta u lečenju u sudnici su iznosili potpuno suprotne tvrdnje.

A prema meni se odnose kao da nisam izgubio sina već nešto sasvim nevažno - priča Nikodinović.

Zbog nesavesnog lečenja malog Radenka, osim dr Bojanića, na optuženičku klupu sela su još dvojica lekara Instituta za majku i dete u Beogradu.

Svima se na teret stavlja teško delo protiv zdravlja ljudi, a prema navodima optužnice, oni su od 2. do 8. oktobra 2016. godine, u Loznici i Beogradu, iz nehata, primenili nepodoban način lečenja, čime su uzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja dečaka.

- Spreman sam da idem bilo gde, ali zaista ne znam šta bih mogao da uradim. Razmišljam da li bi moje eventualno nepojavljivanje na sudu poslalo jasnu poruku... Nisam više pametan, ne znam šta da mislim.

Sada je i situacija sa koronom izazvala odlaganja, ili bar imaju dodatni razlog za novo otezanje - priča neutešni Milan Nikodinović.

Video: Vreme ne leči rane i žal za gubitkom deteta: Ni posle 4 godine niko nije kriv za smrt Radenka (8)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    13. oktobar 2020 | 23:50

    Taj je trebao na dugogodisnju robiju I da se nikad ne bavi lekarskom praksom. Zasticeni su kao beli medvedi. Sramota! Toliko su nesavesni. Na povredjene I prljave udove stavljaju gips. Sama sam se uverila. Bez potrebe zahtevaju od pacijenta da drze gips previse dugo dok mu ne atrofiraju misici.

  • Jaca

    14. oktobar 2020 | 07:27

    Znate koliko ljudi umre nebrigom lekara sestara i celog zdravstvenog sistema i za to niko ne odgovara niti ce

  • hogar

    14. oktobar 2020 | 08:44

    jos jedan dokaz da je sustvo ogrezlo u kriminal i korupciju... narod mora uzeti pravdu u svoje ruke.... taj nazovi lekar trebao bi dozivotno da bude izbacen iz komore i oduzeti mu licencu jer je nestrucan i nesavestan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA