Beskućnik nasmrt pretukao profesora, osuđen na 12 godina zatvora: Razlog sukoba bilo 5.000 dinara

Alen Metović ubio je, u alkoholisanom stanju, profesora matematike Danila Bogdanova (37), posle rasprave oko novca

  • 6
Beskućnik, beskućnici, lutalica, lutalice, prosjak

Foto ilustracija: Pixabay

Alen Metović (38) osuđen je na 12 godina zatvota jer je u julu 2017. godine, pijan u parku na Voždovcu, na smrt pretukao profesora matematike Danila Bogdanova (37) nakon što su se posvađali oko 5.000 dinara, piše Tanjug.

- Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Metović osuđen zbog krivičnog dela ubistvo - navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Metović je osuđen jer je 1. jula 2017. godine u parku na Vodžovcu, kako je navedeno, u stanju jednostavne alkoholne opijenosti teškog stepena, a usled koje su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile bitno smanjene, lišio života oštećenog Danila Bogdanova.

Do ubistva je došlo nakon što su Metović, za kojeg su mediji preneli da je bio beskućnik, Bogdanov i S. M. zajedno pili alkoholna pića. Između okrivljenog i Bogdanova došlo je potom do rasprave oko 5.000 dinara koje je Bogdanov navodno dugovao Metoviću.

Metović je tada pesnicom zadao najmanje tri udarca u glavu Bogdanovu, koji je pao na zemlju, a ovaj je nastavio da ga šutira u glavu, pa mu je naneo povrede opasne po život.

Nakon što je, kako piše u presudi, Bogdanov preminuo, Metović je njegovo telo odvukao na obližnji dušek, na kom je prema pisanju medija inače spavao u obližnjem parku.

Video: Stravičan snimak tuče u Futogu: Prebijanje mladića nasred ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    17. oktobar 2020 | 19:35

    Moze li neko da objasni meni glupom zasto samo 12 godina,koje su to olaksavajuce okolnosti uticale da ne dobije recimo 30-40 godina?

  • BG 1

    17. oktobar 2020 | 18:45

    Pobili se vršnjaci,bolje da je bio human i dao mu tu pomoć jer sigurno nije imao,ovako jedan pod zemlju a beskućnik obezbedio sebi krov nad glavom.

  • Brrr

    17. oktobar 2020 | 19:09

    Profesor je bio Dobar???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA