≫ 

Neđeljko ispitivao policajca koji ga je uhapsio zbog ubistva: Da li ste me ostavili golog i tukli?

Ðurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića

  • 26

Na današnjem suđenju Neđeljku Đuroviću, koji je optužen za ubistvo Miloša Mileusnića u Ulici Dimitrija Tucovića u januaru 2019. godine, trebalo bi da budu pregledani snimci bezbednosnih kamera. U sud su stigli otac ubijenog Miloša, Goran Mileusnić, sa advokatom i cimerom svog sina, Filipom. Takođe je došla i majka optuženog Neđeljka.

Na prošlom suđenju, koje je održano 22. septembra, optuženi za ubistvo Neđeljko Đurović, nije doveden u sudnicu na glavni pretres.

3 pitanja optuženog za ubistvo

Svoj iskaz danas je dao policajac, Goran Vidaković, koji je bio prisutan na uviđaju, tokom hapšenja, ali i tokom ispitivanja Neđeljka u policiji. Optuženi Neđeljko se policajcu najpre zahvalio na pristojnosti tokom ispitivanja, pa mu je postavio nekoliko pitanja.

- Da li je tačno da ste me presvlačili više puta tokom ispitivanja i ostavili golog - pitao je Neđeljko.

- Neđeljko je zatečen u garderobi za koju smo imali opis da je u njoj bio tokom izvršenja krivičnog dela. Tehnika je tražila odeću. Traženo mu je da skine garderobu i data mu je druga. Nije tačno da je dugo sedeo go i da je maltretiran - odgovorio je policajac.

- Da li je tačno da mi je data garderoba ubijenog - postavio je drugo pitanje optuženi.

- Garderoba oštećenog je izuzeta u Urgentnom centru, izuzela ju je Tehnika, i ona se zavodi kao trag i čuva kao dokaz, tako da mi nismo imali pristup garderobi. Jakna oštećenog nije mogla da mu bude data - odgovorio je policajac.

- Da li je tačno da me je drugi policajac tukao - bilo je poslednje Neđeljkovo pitanje.

- U mom prisustvu ga niko nije tukao - odgovorio mu je policajac.

I sudija je potom postavila pitanje policajcu svedoku:

- Na glavnom pretresu je odbrana rekla da je Neđeljku rečeno da pokaže nož i da ga je on tada pipnuo.

Nedjeljko Đurović, ubistvo, Zvezdara Optuženi Neđeljko/ Foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

- Koliko se sećam, nož nije pronađen tako što smo pregledali okolinu, već nas je Neđeljko odveo i pokazao mesto gde je nož pronađen. Ja nisam bio na mestu gde je pronađen nož, bio sam u kancelariji, ali je bilo više mojih kolega na licu mesta. Mislim da je nemoguće da je dotakao nož - odgovorio je policajac.

Advokat odbrane postavio je pitanje policajcu Vidakoviću:

- Koju ste činjenicu imali da ste pomislili da je Neđeljko izvršio ubistvo.

- Mi smo na licu mesta razgovarali sa svedocima koji su dali opis izvršioca, zatim smo dobili informacije od Policijske stanice Palilula da su primili i pustili lice koje odgovara opisu. Zatim smo pregledali zapis kamera i tu smo uočili Neđeljka, obavili razgovor sa radnicom u prodavnici koja je prepoznala Neđeljka na fotografiji i rekla je da je ušao u radnju, a da su mu ruka i novčanica bile krvave. Vreme se poklopilo sa krivičnim delom - rekao je policajac.

Negirao optužbe

Ðurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Ðurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    20. oktobar 2020 | 11:03

    Ovo je jedini zlocin koji apsolutno redovno pratim, sa nestrpljenjem iscekujem presudu. Osecam toliku kolicinu besa prema tom monstrumu kao da mi je ubio nekog najblizeg. Ne pamtim tako podmuklo ubistvo ikada! Aman sve ispod 40 godina je premalo!! U pravnoj drzavi, u kojoj postoji red, i majka bi morala snositi krivicnu odgovornost!

  • 4k4.Dex

    20. oktobar 2020 | 10:48

    Šta bre tu ima toliko da se sudi i presuđuje? Dajete mu maksimalnu kaznu i leče i gotovo. Gde da posetite takvog ludaka ranije na ulicu uzeće Kalašnjikov sledeći put u knezu.

  • Gaga

    20. oktobar 2020 | 10:37

    Pravda za porodicu Mileusnic,pravda za Milosa.Monstruma u tamnicu na 40.god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA