≫ 

Šta je na 5 snimaka iz jutra kad je ubijen Miloš (24): Optuženi Neđeljko priznao da je on na jednom

- Ovo sam ja na snimku - rekao je Neđeljko na suđenju

  • 14
Miloš Mileusnić, Nedjeljko Đurović Foto: Telegraf, Nedjeljko Đurović/Facebook

Na današnjem suđenju Neđeljku Đuroviću za ubistvo studenta Miloša Mileusnića pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera, baš kako je i najavljeno. Optuženi Đurović je samo za jedan snimak priznao da je on na njemu.

Prvi snimak

Prvi snimak traje oko 30 sekundi i na njemu se vidi kako lice iz ulice sa bočne desne strane ulazi u Ulicu Dmitrija Tucovića i kreće se trotoarom. Na sebi ima tamni donji deo trenrke, svetlu jaknu i kreće se ka zgradi sa kamerom koja je u Dimitrija Tucovića 20a. Vidi se da nešto drži u desnoj ruci. Sudija je pitala Đurovića da li je on na snimku, na šta je on rekao:

- Nisam siguran da sam to ja, sećam se da sam išao gornjom ulicom. Jeste moja jakna, ali je netipičan hod za mene, pogotovo za te vremenske uslove. Nekako mi se lice opušteno kreće. Moguće je da je nešto u ruci, da su to ključevi koje sam spominjao u odbrani.

Na pitanje sudije kako spominje ključeve, a kaže da to nije on, odgovara: Mislim da nisam išao tom ulicom.

Drugi snimak

Drugi snimak je u 5:43 ujutru, sa zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića 28. Snimak je crno-beli. Vidi se kako jedna osoba hoda trotoarom i sklanja se u prostor ulaza zgrade. Ima crnu obuću i taman deo trenerke, sa belom aplikacijom u visini kolena, na levoj nogavici trenerke. I ima zimsku skijašku svetlu jaknu. Lice osobe se zbog položaja kamere ne vidi. Nož prvo drži u desnoj ruci, pa prebacuje u levu, zatim iz leve prebacuje u desnu opet i uzima pare iz džepa. Nož je stavio tako da je drška u šaci, a oštrica ide ka podlaktici.

Branilac je na pitanje sudije da li neko ima primedbu, rekao da se ne vidi da je izvadio novac. Đurović je rekao da nisu njegove patike.

Treći snimak

Treći snimak u 6:14, iz zgrade u Vojvode Brane 51. Prikazuje trotoar i kolovoz ispred zgrade i na snimku se u 6:15 uočava kako prolazi lice obučeno u tamni donji deo trenerke i ima svetlu jaknu. Lice se tokom kretanja okreće i gleda za sobom. Branilac kaže da se ne vidi jasno da je lice u trenerci, kao i da se zbog ugla kamere lice koje prolazi ne vidi jasno, tako da se ne može identifikovati ko je.

Sudija opet pita Neđeljka da li je to on, na šta optuženi kaže:

- Ne mogu da se izjasnim da li sam na snimku ja, ili ne, jer se u daljini vidi lice koje normalnim hodom prolazi. Jedino uočavam da se na ovom snimku vidi da je donji deo trenerke crn, a na drugima se to ne vidi.

Četvrti snimak

Četvrti snimak je nastao u 7:17, i u pitanju je snimak kamere jednog restorana u Ulici Damlatinskoj 98. Prikazuje dvorište restorana i deo ulice. U 7:17 se vidi kako kolovozom ulice protrčava lice obučeno u tamni donji deo trenerke i u svetloj skijaškoj jakni. Branilac ukazuje da se i na ovom snimku lice ne vidi jasno.

Nađeljko izjavljuje da to na snimku nije on.

Sudija pita da li se svi slažu da je isto lice na sva 4 snimka. Tužilaštvo smatra da je lice isto, kao i punomoćnik Mileusnića, tužilac ukazuje da je lice isto obučeno na sva 4 snimka. Branilac smatra da ne može da se zaključi da je isto lice na osnovu rezolucije kamera.

Peti snimak

Peti snimak je iz prodavnice u Dalmatinskoj 94, prikazuje unutrašnjost prodavnice i uočava se kako ulazi lice u tamnom donjem delu trenerke, svetloj jakni i kreće se u prostoru oko kase, nešto kupuje i vrši plaćanje, a potom izlazi iz prodavnice. Tužilac traži da se konstatuje da lice vadi nešto iz levog džepa, i da je prilikom ulaska držao levu ruku u levom džepu.

Branilac kaže da se ne vidi vreme na snimku kada lice ulazi u prodavnicu i ukazuje na to da se jasno vidi da su šare na jakni drugačije nego na drugim snimcima i uočava da je tek kad je došao na pult pored kasirke nešto stavio.

Tužilaštvo napominje da su samo prvi i poslednji snimci u boji, a da je ovo jedini snimak koji je pod svetlošću sačinjen, što stvara razliku u koloritu. Branilac je sa time saglasan, tužilac je konstatovao da se na snimku vide ulazna vrata koja su staklena i da se kroz njih vidi da je mrak. Branilac je sa time saglasan i ukazuje da je rekao da nema vreme na snimku.

- Ovo sam ja na snimku i jedino se na njemu uočava boja odeće i vidi se da sam u crnom donjem delu trenerke i da sam u beloj jakni sa sivim šarama, da mi je obuća crna bez belih pertli i da nema aplikacije na donjem delu trenerke.

Tužilac dodaje da se prilikom ulaska u objekat, dok se kreće ka pultu, uočava da donji deo trenerka na levoj nogavici okrivljenog vidi tačka koja svetli. Branilac se ne slaže sa ovim.

Tužilaštvo nalaže da se uradi novo sudsko veštačenje, pošto je veštak preminuo. Branilac se slaže sa tim. Tužilaštvo ima 3 dokazna predloga da budu ispitani svedoci Marko Kosanović i Nebojša Panić, kao lica koja su bila prisutna na licu mesta kad je pronađen nož. Traže i da se uradi kombinovano trasološko antropološko veštačenje.

Branilac se sa time ne slaže i traži snimak kamere sa Poštanske štedionice jer kaže da je Neđeljko bio tamo u vreme ubistva i da je u vreme ubistva izvršio drugo krivično delo za koje se protiv njega vodi postupak u Prvom osnovnom sudu.

Tužilac se protivi predlogu za kamere i traži da se utvrdi vreme pomenutog dela u postupku koji se vodi. Sud je usvojio predloge tužioca, a za kamere će se naknadno odlučivati. Sledeće suđenje zakazano je za 24. novembar.

Nedjeljko Đurović, ubistvo, Zvezdara Optuženi Neđeljko Đurović/ Foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

Neđeljko negirao optužbe

Ðurović je u februaru na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića.

Početkom jula na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi.

Ðurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan.

Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Tomo

    20. oktobar 2020 | 14:19

    Tu nakazu treba obesiti bez ikakvog suđenja

  • Rade

    20. oktobar 2020 | 14:34

    Nikada mi nece biti jasan zakon, gde recimo sad advokat zna da je on ubio tog nesrecnog momka, ali za velike pare on cuti i radi sve da se ubica izvuce... Pa cekajte, zar on nije saucesnik automatski?!

  • JA

    20. oktobar 2020 | 13:44

    Pa da, ispasce da se sam izbo...strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA