≫ 

Detalji hapšenja braće zbog ubistva poslodavca u Nišu: Stariji sve opisao, optužio mlađeg za zločin

Draško je mladiće poznavao duže vreme i povremeno ih angažovao za različite poslove

  • 0
Draško Vulić, R

Foto: D.K. , Privatna arhiva

Niška policija uhapsila je rođenu braću N. M. (34) i M. M. (39) zbog sumnje da su 8. oktobra u krugu fabrike MIN Kopex, ubili svog poslodavca Draška R. (46).

Kako saznajemo, M. M. je do detalja opisao kako je do zločina došlo, ali je za ubistvo optužio svog mlađeg brata.

- On je kazao da je bio prisutan kada se njegov brat posvađao sa gazdom i udario ga sekirom. Draško je uspeo da mu otme sekiru, ali je N.M. dograbio macolu kojom ga je dotukao. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne priznaje delo, iako ga je brat odao - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, sumnja na braću je pala nakon što su na oruđu pronađeni otisci braće, kao i biološki tragovi.

- Ovo je bio prvi znak da bi oni mogli biti umešani u ubistvo. Međutim, policija nije bila sasvim sigurna jer su i sekiru i macolu koristili na gradilištu pa bi to moglo biti opravdanje za njihove tragove na oruđu. Ipak, stariji brat je popustio i ispričao šta se dogodilo kobne večeri - navode naši izvori.

Braća, koja su prvi put privedena odmah nakon ubistva, tvrdila su da su Draška pronašli mrtvog nakon što su se vratili s pauze za ručak. Nastojali su da policiju navedu na pogrešan trag, govoreći da je Draško očekivao dolazak nekog posetioca, pa su čak tvrdili da su videli muškarca koji je ušao u halu gde se ubistvo desilo.

Motiv ubistva još nije sasvim jasan. Ono što se zna je da se Draško sa mladićima poznavao duže vreme, te da ih je povremeno angažovao za različite poslove.

Novinar Telegrafa je posle ubistva otišao u kuću osumnjičenih, s obzirom da su oni tvrdili da su poslednji videli žrtvu. Tamo je zatekao samo starijeg brata, koji je odbio da komentariše zločin i izašao iz sobe.

Obojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA