• 0

Višednevna pucnjava u Petrovaradinu i posle 5 godina bez epiloga: Optuženi se ne oseća krivim

M. M. se pripisuje da je nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa posedovanjem oružja, municije i eksploziva

  • 0
Pištolj, pucnjava

Foto: Shutterstock

Otvaranje glavnog pretresa pred novim većem novosadskog Višeg suda M. M. (35) iz Petrovaradina, okrivljenom za višednevnu pucnjavu iz 2015. godine u tom delu grada, juče je odloženo u Višem sudu u Novom Sadu.

Kako piše Dnevnik, branilac optuženog, advokat Milan Unković priložio je veću medicinsku dokumentaciju doma zdravlja u kojoj se navodi da je okrivljeni prekjuče prijavio povredu, a da je za juče imao zakazanu kontrolu.

Ovaj vremešni predmet je promenio nekoliko sudija u Osnovnom sudu, prešao je u Viši pre tri godine, ali je dodeljen sudiji koji je otišao na drugu funkciju. Predmet je mirovao i juče je napokon trebalo da počne pretres uz iznošenje odbrane. Ipak, do sada nema epiloga, odnosno prvostepene presude.

Glavni pretres, piše Dnevnik, nije zaključen ni u Osnovnom ni u Višem sudu. Predsednica novog veća sudija Nataša Vojnović zakazala je početak suđenja za 1. februar sledeće godine, jer nije bilo ranijeg datuma u koji bi se uklopili učesnici postupka, a uz to je i na rasporedu suđenja gužva s pritvorskim predmetima, koji imaju prioritet.

M. M. se pripisuje da je nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa posedovanjem oružja, municije i eksploziva.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, u martu pre pet godina, nakon osam dana od početka pucnjava, pronađena je automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Ipak, na otvaranju dokaznog postupka, optuženi je rekao da se ne oseća krivim i da osporava optužni akt u celini.

- Ne želim da iznesem odbranu, odnosno i dalje ću se braniti ćutanjem. Svestan sam da na ovaj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku - kazao je on u Osnovnom sudu na otvaranju dokaznog postupka.

Video: Uznemirujući snimci s mesta gde je upucan Šarac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima