≫ 

Snimak najsramnije krađe u Grockoj: Par odneo novac za lečenje bolesne Nine, ovo im je bila taktika

Par je iskoristio odsustvo konobarice i za nekoliko minuta ukrao novac prikupljen za lečenje male Nine Stamenković (3) koja boluje od cerebralne paralize

  • 38

Pljačka za koju bi mnogi rekli da je nemoguće da se dogodila, a sve su češće prijave sličnih slučajeva, uzdrmala je Grocku i humane ljude koji su u nedelju rešili da pomognu maloj Nini Stamenković u borbi za srećnije detinjstvo.

Kako je izgledala sramna krađa

 

Momak i devojka su u kafić ušli i uzeli su sto u separeu odakle su imali "pregled celog objekta". Konobarica je izašla do apoteke, zamoliviši prethodno stalnog gosta da pripazi na lokal. Devojka u tom trenutku ustaje i prilazi kutiji za dobrotvorne priloge.

Ona je uspela da prikrije krađu novinama, a da bi bila manje sumnjiva, jedinom gostu ponudila je primerak dnevne štampe. Na snimku se može videti veća količina novca u njenim rukama. U tom trenutku se vidi kako joj deo novčanica ispada, pa je gost upozorava da se vrati. Ona uzima pare odlazi u separe, plen stavlja u torbu i sa saučesnikom napušta kafić.

Vlasnici kafića su odmah prijavili krađu policiji, a slike i snimke su objavili na društvenim mrežama i u medijima.

- Prema svemu viđenom, jedino što se može zaključiti da njih dvoje ovo ne rade prvi put, jer su se sve vreme krili od kamera, i veoma iskusno odigrali sve. Obzirom da ne prezaju ni od čega, pa ni od toga što je novac bio namenjen za lečenje bolesnog deteta, verovatno im ovo nije ni poslednja ovakva krađa - tvrde vlasnici kafića za Telegraf.

Maloj Nini i dalje treba pomoć

 

Inače, humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za lečenje trogodišnje Nine Stamenković, obolele od cerebralne paralize, održana je u nedelju 18. oktobra u centru Grocke. Na bazaru je tog dana prikupljeno više od 603 hiljada dinara.

Preostali ukrasni predmeti koji su se prodavali na bazaru su prosleđeni u Smederevo za naredni humanitarni bazar za drugo dete kome takođe treba pomoć. Deo kolačića koji su se takođe prodavali ostao je u ovom kafiću, kako bi se nastavilo sa prikupljanjem pomoći za Ninu. Posle dva dana sakupljena je čak veća količina novca u odnosu na onu koju su lopovi odneli 20. oktobra oko 17 časova.

Nina je rođena 2017. godine u 29. nedelji trudnoće sa 1200 grama i 37 cm.Od prvog dana svog života krece u borbu za normalno detinjstvo.Pri rođenju dolazi do moždanog krvarenja četvrtog stepena što kasnije prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. U šestom mesecu života dolazi do ozbiljnog proširenja bočnih moždanih komora što zahteva hitnu hiruršku intervenciju i ugradnju VP šanta odnosno pumpice koja odvodi višak cerebralne tečnosti iz moždanih komora. Ninina dijagnoza je cerebralna paraliza i hidrocefalus.

Nina je jedna pametna i vesela devojčica koja sve razume i mentalno je potpuno zdrava, ali i pored svih napora i vežbi ona i dalje nema dobru kontrolu glave, ne može samostalno da sedi, niti da hoda. Oštećen joj je vid i ima strabizam na levom oku. Još uvek ne govori.

Da bi prevazišla probleme koje ima potrebna joj je svakodnevna fizikalna i radna terapija, kao i logoped. Uz to, potrebni su pregledi kod oftamologa i rehabilitacija.

Pomozimo Nini da joj detinjstvo bude što lepše i lakše pored svih problema koje ima. Za velikog borca sa najlepšim osmehom i kad je teško.

Za Ninino srećnije detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Nini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 821 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human821 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069975-32

Uplatom na devizni račun: 160600000007000248

IBAN: RS35160600000007000248

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mls

    21. oktobar 2020 | 12:50

    Zasto im zamucujte lice, svaki bilbord u zemlji treba da ima njihov lik sa natpisom šta su uradili.

  • pop

    21. oktobar 2020 | 13:41

    Lopove, dilere, pedofile... na bilborde.

  • SrbskiBek

    21. oktobar 2020 | 13:35

    Tuga... I onda onog popa osude na robiju Sto je ovakve popravljao lopatom !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA