Opet odloženo suđenje Krstiću za ratni zločin kod Uroševca: Advokat traži ukidanje pritvora

Ističe da Krstić nije učestvovao u ubistvu četiri člana porodice Nuha u Nerodimlju, za šta se tereti

  • 0
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Pred Posebnim odeljenjem za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini je za 30. oktobar odložen glavni pretres protiv Zlatana Krstića iz Kragujevca, kojeg specijalno kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin u selu Nerodimlju kod Uroševca.

Prema rečima advokata Dejana A. Vasića, Krstićevog branioca, suđenje je odloženo zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na virus korona.

- Mom branjeniku se duže od šest meseci, zbog situacije sa kovidom 19, odlaže suđenje i produžava pritvor. Iako su razlozi opravdani, zbog čitave situacije, a pogotovu zbog Krstićevog ugroženog zdravlja, sud bi trebalo da razmisli o ukidanju pritvora i zameni ga nekom blažom merom - kaže advokat Vasić za Novosti.

On ističe da Krstić nije učestvovao u ubistvu četiri člana porodice Nuha u Nerodimlju, za šta se tereti. Krstić, kako kaže, nije bio na Kosovu tokom ratnih dejstava, već u Kragujevcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA