• 10

Agonija smrti na dnu bunara u Srbiji: Ovde su otkrivani jezivi zločini i događale se strašne nesreće

, Telegraf

Ubistva i samoubistva skoro uvek su isprva pod velom sumnjivih okolnosti

  • 10
Bunar, padanje, covek upao, smrt, ubistvo

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Zagledate li se u dno starog, zidanog bunara, videćete jasno svoje lice u odrazu vode. Prožeće vas jeza, jedan korak dalje značio bi sigurnu smrt. Mirni, ali jezivi, često napušteni i poluobrušeni, seoski bunari vrebaju svoje žrtve - neke slučajno upadnu u njih, a neke bivaju bačene.

Potrebno je vreme da se pronađe telo kojeg se zločinac otarasi u bunaru, a najsurovije ubistvo je - bacanje žrtve žive u duboki bunar.

Ako čovek i preživi pad, njegove jauke i zapomaganje teško je čuti, a čak i kada spasioci dođu, mogu da se jave teškoće da se teslo izvuče. Spasavanje sem, tako, pretvara u pravu agoniju.

Bunari su predstavljali opasnost i za one koji su s namerom ulazili u njih ne bi ih očistili i taj posao smatrao se veoma opasnim. Oni su građeni baš tako da u njih može da uđe čovek i obavi nemili posao, a upravo te dimenzije bunara učinile su ih tako opasnim mestima i čestom destinacijom zločinaca koji nemaju kud drugde da se otarase tela žrtve.

Jeziv prizor nedavno je otkriven u bunaru u obrenovačkom selu Konatice - telo Aleksandra bilo je na dnu bunara napuštenog imanja, u fazi raspadanja. Da sve bude još strašnije, pronela se priča da je Aleksandar živ bačen, da su se čuli jauci, da je njegovo telo bilo iskasapljeno, a šake odsečene i da ga je ubio i u bunar bacio njegov "dečko" .

Ništa od tih navoda, osim činjenice da je telo pronađeno pošto je duže vreme ležalo na dnu bunara, nije potvrđeno.

Aleksandar i Radovan su bili bliski, ali nije sigurno ni to da je njihov odnos bio ljubavni. Meštani ih pamte samo kao problematičan par.

O tome gde je Aleksandrovo telo saznalo se upravo tako što je Radovan progovorio - i to pred cimerom u zatvoru, gde boravi na odsluženju kazne za jedno drugo krivično delo. Da li je Radovan ubica ili je samo bacio beživotno telo Aleksandra, koji je možda skončao zbog narkotika koji su uživali, tek treba da se istraži.

U međuvremenu još dva tela pronađena su u bunarima - poslednji slučaj bio je u Žitištu, a nešto pre toga jedno telo pronađeno je i u Leskovcu.

Juče je stigla vest da su pripadnici policije pronašli telo muškarca u bunaru na salašu u Žitištu, ali kako je tu završio i šta je uzrok smrti još se ne zna. Samo dva dana ranije u Leskovcu je u bunaru pronađena i starica. Reč je o bunaru u dvorištu njene kuće i pretpostavka je da se radi o nesrećnom slučaju.

O slučaju Aleksandra i Radovana doznalo se 13. oktobra, a stravične priče o srpskim bunarima nizale su se i ranije.

Tako je 22. avgusta u bunaru kod Kraljeva pronađen leš starijeg čoveka čiji je nestanak prijavljen dva dana ranije policiji.

Početkom istog tog meseca, jedan muškarac iz okoline Loznice odlučio je da sebi oduzme život na taki brutalan način - zakoračio je u bunar. On je to uspeo da učini, uprkos činjenici da je kuća bila puna. Tu su bili njegovi otac, majka i brat. Primetili su da ga nema u sobi, ni u okućnici, a kad su otvorili vrata santrača bunara, ugledali su njegovo telo.

Još jedan težak zločin koji se završio bacanjem tela u bunar potresao je Srbiju aprila meseca ove godine. Dva posvađala su se u Čenti, selu između Beograda i Zrenjanina, verovatno pod dejstvom alkohola, i došlo je do zločina. U bunaru je završio čovek čije telo je pronađeno na Veliki petak.

Među brojnim crnim bunarskim pričama, izdvaja se i jedna sa srećnim krajem. Vatrogasci su prošle godine u Velikom Mokrom Lugu spasli pedesetšestogodišnjeg muškarca koji je upao u bunar dubok oko 15 metara.

On je u bunar pao sa visine od 10 metara, nakon čega je odvežen u Urgentni centar i, čudom, prošao bez vidljivih povreda.

Jedna od najtežih porodičnih tragedija zbila se krajem 2018. godine kod Trstenika, kada su u bunaru stradali roditelji i to dok je njihovo trogodišnje dete ostalo samo zaključano u kući. Oni su stradali noću, kada su tumarali po tuđim njivama, verovatno tokom krađe kupusa. Mališan je bio zatvoren, bez hrane i grejanja i kada je pronađen bila mu je potrebna medicinska pomoć.

Ovaj mališan u avgustu ove godine je dobio staratelje - usvojen je, čime mu je data šansa za normalno i srećno detinjstvo.

Video: Zemlja progutala bunar u nekoliko sekundi

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    @Lejla...džaba imaš volje ja ipak komentarišem malo bolje...original je uvijek bolji od kopije...

  • Licemerka

    Spava mi se. Mogli bi sutrašnje naslove u 20h...😂

  • Lejla

    Ovaj tekst kao neki priručnik za psihopate...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima