Pritvor i drugom bratu zbog sumnje da je bio saučesnik u ubistvu: Gazda usmrćen sekirom i macolom

Braća su prema izveštavanju medija poznavali svoju žrtvu, a bili su mu i na sahrani

  • 0
Draško Vulić, R Foto: D.K. , Privatna arhiva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu na predlog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana N. M. (34) osumnjičenom za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

- Osumnjičenom je određen pritvor od najduže 30 dana iz razloga propisanih odredbom člana 211. Stav 4 Zakonika o krivičnom postupku - saopštila je danas Irena Gušić, portparol niškog Višeg suda.

Ovaj član zakona predviđa da se osumnjičenom pritvor određuje ako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina ili više od pet godina ako se radi o krivičnom delu sa elementima nasilja a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Viši sud je 20. decembra, zbog istog krivičnog dela, pritvor odredio i M. M. (39) rođenom bratu N. M. Oni se sumnjiče da su 8. oktobra u krugu fabrike MIN Kopex, ubili svog poslodavca Draška R. (46).

Tvrdili su da su gazdu zatekli mrtvog u fabričkoj hali, nakon što su se vratili sa pauze, te da sumnjaju da ga je ubio čovek sa kojim se on navodno sreo tokom njihovog odsustva. Međutim, tragovi na sekiri i macoli kojom je usmrćen njihov poslodavac, ukazala su na braću. M. M. je pritisnut dokazima, ali i brigom za dvoje dece čiji je staratelj, odlučio da zločin prizna.

Međutim, Draškovo ubistvo pripisao je bratu dok je za sebe tvrdio da je samo bio na mestu ubistva. Više javno tužilaštvo nije prihvatilo ovakvu njegovu odbranu, smatrajući da ima dovoljno dokaza da su u zločin umešana oba brata.

- M. M. je plačući kazao da je njegov brat posle svađe Draška napao sekirom, a kada mu je on oteo, dotukao ga je macolom. Tvrdio je da nije mogao ništa da učini, te da je o ubistvu lagao da bi zaštitio brata - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za sada nema informacija o motivu surovog napada, osim da je N. M. u poslednje vreme bio veoma nasilan.

Za teško ubistvo zaprećena je maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA