Tata je pljuvao krv, gušio se, bio klinički mrtav: Detalji eksplozije vazdušnog jastuka u autobusu

Supruga i snaha povređenog čoveka jutros su se zaputile u Niš kako bi saznale nešto više od Zoranovom stanju

  • 1
Saobraćajna nesreća, put, magistrala, smrskani autobus Foto: Shutterstock

Zoran Selimović (62) iz pirotskog sela Blato teško je povređen u sredu uveče u Leskovcu kada je eksplodirao vazdušni jastuk u autobusu. Selimovićev sin Perica, koji je sedeo kraj oca kada je došlo do eksplozije, kaže za Telegraf.rs da je pravo čudo da još neko od članova porodice nije stradao.

- Otac, majka, moja supruga i ja smo se vraćali kući iz Bele Crkve, gde smo obavljali sezonske poljoprivredne radove. Vraćali smo se autobusom koji je iznajmila firma koja nam je poslodavac. Svi smo sedeli na zadnjem sedištu vozila, nikakvih problema nije bilo sve dok nismo došli do pruge. Kada je autobus prešao preko šina, usledila je eksplozija, a mi smo odbačeni takvom silinom da mi se učinilo da su mi se creva istresla napolje. Otac je vratom udario u sedište, ali nije bio svestan koliko je teško povređen. Svi smo izašli iz autobusa, a on je počeo da se guši i da pljuje krv. Ubrzo se onesvestio. Hitna pomoć ga je reanimirala, bio je klinički mrtav. Potom su ga prebacili u leskovačku bolnicu, a odatle je odvezen u Niš - priča zabrinuti sin.

Komentarišući navode pojedinih medija da mu je oca povredio televizor koji mu je pao na glavu, Perica ističe da to nije tačno.

- Istina je da se televizor otkačio i pao na nas, ali je zakačio mamu i moju suprugu. Nijedna od njih nije ozbiljnije povređena - objašnjava Perica.

Supruga i snaha povređenog čoveka jutros su se zaputile u Niš kako bi saznale nešto više o Zoranovom stanju.

- Nemamo nikakvu informaciju koliko je tata teško povređen. Majka i snajka su otišle u bolnicu da vide kako mu je. Znam da neće moći da ga vide, ali će potražiti nekog lekara da nam kaže da li mu je život ugrožen – kaže uznemireni čovek.

Objašnjava da ne zna ko je vlasnik autobusa u kojem je došlo do kvara koji je mogao da bude fatalan za njegovu porodicu.

- Koliko znam to je neki privatnik iz Kragujevca, i ranije nas je vozio nikada nije bilo problema. Ne znam šta se to sada desilo, kako je uopšte moguće da se vazdušni jastuci aktiviraju tek tako. Mogli smo svi da stradamo – rekao je Perica.

U niškom Kliničkom centru nam je rečeno da se Selimović nalazi na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

- Pacijent je intubiran i priključen na mašinu za mehaničku ventilaciju. Njegovo stanje se neprestano prati - saopštio je Radmilo Janković, direktor ove zdravstvene ustanove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kapa

    22. oktobar 2020 | 15:28

    Tako je to kad Autoprevoznik Samo Da Teram hoce da zaradi a da ne ulaze ni dinar.Jadan covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA