≫ 

Kako je otkriven napadač koji je Šarcu pucao u glavu u Ušću: Kamere su snimile njegov specifičan hod

Aleksandar Šarac (35), član kriminalne organizacije Pink panter, upucan je 17. oktobra u garaži Tržnog centra Ušće u Beogradu dva puta u glavu

  • 0
Podzemna garaža TC Ušće

Foto: Telegraf

Kraljevčanin Lazar I. (23) za kojim policija traga zbog sumnje da je u subotu pokušao da ubije Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra "Ušće" u Beogradu, identifikovan na osnovu snimaka sigurnosnih kamera. U utvrđivanju identiteta pucača pomogao je i njegov specifičan hod, a još se utvrđuje da li na oružju, koje mu je ispalo tokom bekstva, a koje je policija našla na zelenoj površini pored tržnog centra, ima njegovih bioloških tragova, piše "Blic".

Ono što za sada nije poznato je motiv zločina, tačnije šta povezuje Lazara I. iz Kraljeva koji je krao patike iz dvorišta, kako ga opisuje tamošnja policija, i Šarca, navodno pripadnika bande "Pink Panter" svojevremeno osumnjičenog za pljačku juvelirnice u Milanu, iz koje je odnet nakit vredan više od milion evra. Da li je Lazar I. samoinicijativno krenuo na Šarca, zbog nekih ličnih neraščišćenih računa - poslova, ili je, što je mnogo verovatnije, Beograđanina pokušao da ubije po nečijem nalogu.

Druga varijanta, u koju istražitelji više veruju, nameće pitanje ko je mladog Kraljevčanina angažovao da ubije Šarca jer, pretpostavka je, trebalo je da usmrti Beograđanina, ali spletom okolnosti, plan nije ispunio do kraja. Da li će zbog tog kiksa snositi posledice, trenutno može samo da se nagađa.

Aleksandar Šarac

Aleksandar Šarac / Foto: novosti.rs/Privatna arhiva

Nesumnjivo je da je Lazar I. imao dobre informacije, logističku podršku o kretanju Šarca, kao i da treba da mu puca u glavu i to van vozila, jer je, u strahu za svoju bezbednost nosio pancir i vozio se blindiranim "mercedesom".

Da bi se uzvtrdile sve okolnosti ovog zločina, policija proverava sa kim je sve Lazar I. bio u kontaktu i sa kim je sarađivao u prestonici u koju se preselio iz rodnog Kraljeva. Takođe se istražuje da li možda u nekim drugim zločinima ima tragova Lazara I.

Subotnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom srećnih okolnosti sačuvao glavu. O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba. Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini.

Iako je Čaba Der uhapšen još nije razjašnjeno da li je prava meta bio Šarac. Čaba je nedavno iz zatvora demantovao napise u pojedinim medijima da mu je za ubistvo u Beogradu plaćeno 8.000 evra, ali je napomenuo da se branio "jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka hteli da ga ubiju, da mu je život bio ugrožen i otišao je tamo da im pokvari plan da oni ne bi došli u Mađarsku i likvidirali ga".

Za Šarcem su zbog pljačke juvelirnice "Eleuteri" u Milanu 21. septembra 2016. godine iz koje je odneo plen vredan više od milion evra, tragali i italijanski istražitelji. U Srbiji je privođen 2011. kao član bande čiji plen je bio 250.000 evra.

Lazar I, sada osumnjičen za pokušaj ubistva Šarca, ranije je privođen zbog krađa, krađa vozila, provala u trafike, nanošenja lakih telesnih povreda, nelegalnog oružja. Svojevremeno je jednog muškarca nožem ubo u butinu posle svađa ko će pre ući u toalet, a porivođen je i zbog krađa patika iz dvorišta.

Inače, Šarac bio u dobrim odnosima sa Lazarom Vukićevićem, kome se gubi trag pre osam dana na Banovom Brdu. Da li su pokušaj ubistva Šarca i nestanak Vukićevića povezani, i iza njih stoji ista kriminalna ekipa, još nije utvrđeno, ali se ispituje. Lazar Vukićević, inače navijač Crvene zvezde, kao i Šarac ranije je uspevao da izbegne smrt. Naime, prošle godine u blizini porodične kuće u Riječkoj ulici, kada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva, spasao se jer je u momentu eksplozije bio van vozila. Vukićević je tri meseca pre toga izašao je iz zatvora u kome je robijao jer je pucao u noge Nikoli Vaviću, bratu Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe "Alkatraz", u januaru 2017. ispred jednog kluba na Terazijama.

Video: Uznemirujući snimci s mesta gde je upucan Šarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA