Policija se razmilela ulicama Novog Sada: 1.000 prijava samo za ovaj prekršaj, na 2. mestu telefon

Nenajavljene kontrole učesnika saobraćaja

  • 4
Saobraćajna policija Foto: Marko Jovanović

Poslednjih nedelja vidno je prisustvo saobraćajnih policajaca na ulicama Novog Sada. Ove kontrole učesnika u saobraćaju nisu najavljene, a kako sami kažu, kontrolišu kako bi se poštovao red i da se ne bi stvarali veliki saobraćajni “čepovi”.

Jedan od najčešćih prekršaja koji prave vozači automobila u Novom Sadu jeste nepropisno parkiranje u krajnje desnoj kolovoznoj traci, za koje je u poslednjih mesec dana napisano oko 1.000 prekršajnih prijava, piše NSuzivo.

Prema rečima Milana Galića iz novosadske Policijske uprave, dovoljno je jedno tako parkirano vozilo da poremeti saobraćaj i da se stvore nepotrebne gužve duž većeg dela Bulevara oslobođenja. Zauzeta krajnja desna kolovozna traka je prvenstveno namenjena gradskim autobusima, pa oni najviše i trpe zbog nepropisno parkiranih automobila.

Osim ovog prekršaja, često je i korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, prekoračenje i neprilagođena brzina. Kazne koje plaćaju Novosađani uglavnom su oko 5.000 dinara, a ako ih plate u roku od osam dana, onda se one prepolove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baš

    26. oktobar 2020 | 11:08

    Kazne su male. Treba da je 5,000 a duplo veća ako se ne plati za 7 dana. Ovako ga nagradiš ako plati u roku i to više nije kazna za taj prekršaj.

  • Ja

    26. oktobar 2020 | 11:00

    Svaka cast, ali samo da se malo dogovorite sa obicnom policijom koja pretresa ljude na ulici i zauzmu jednu a nekad i dve trake! Stane marica, rotacije, oni se setaju po ulici, jos ce ih neko udariti automobilom dok rade posao pa eto jos problema...

  • Miloš

    26. oktobar 2020 | 10:51

    Koliko vidim priprema se "oko orlovo" za NS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA