Novi napad na Srbe kod Obilića, na dan slave porodice: Opljačkani Vuksanovići, to nije prvi incident

Vuksanovići obrađuju oko 50 hektara zemlje i to im je glavni izvor prihoda

  • 2
Pljačkaš, lopov

Foto: Shutterstock

Četiri osobe sa maskama opljačkale su danas u ranim jutarnjim satima porodicu Veljka Vuksanovića u Plemetini kod Obilića i odneli deo poljoprivredne mehanizacije.

- Lopovi su ukrali, pet akumulatora, jednu tonu nafte, 500 litara ulja, motornu testeru, aparat za varenje i deo poljoprivredne mehanizacije - naveo je za Kosovo Onlajn Veljko Vuksanović.

- Pritisak se nastavlja. Pre tri meseca sin je napadnut dok je obrađivao zemlju. Prijavio sam krađu policiji koja je došla i izvršila uviđaj. Na snimku nadzorne kamere vide se četiri osobe sa fantomkama na glavi. Boli me što se ovo desilo na dan moje krsne slave svete Petke - rekao je Vuksanović.

Vuksanovići obrađuju oko 50 hektara zemlje i to im je glavni izvor prihoda.

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović nakon poslednjeg incidenta kaže da se radi o sinhronizovanim pljačkama i zastrašivanju Srba.

- Zahtevam od onih koji su zaduženi za bezbednost da počnu da rade svoj posao i konačno pronađu počionioce krađa. Stanovništvo nema poverenje u policiju i pravosuđe jer nije rešen ni jedan slučaj - rekao je Dančetović.

Za tri meseca ovo je peti incident u srpskim selima u opštini Obilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SKC

    27. oktobar 2020 | 11:36

    Poboljšajte odnose dve države da bi i njima bilo bolje,sarađujte jer sukobi donose damo loše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA