≫ 

Zašto je osumnjičeni za polno uznemiravanje devojčice kod Novog Sada 5. dana pušten iz pritvora?

Osumnjičenom izrečena mera zabrane prilaska

  • 12
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

J. A. (37) iz Kaća uhapšen je zbog sumnje da je polno uznemiravao 13-godišnju devojčicu u okolini Novog Sada, posle čega mu je određen pritvor.

Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno 7. oktobra, osumnjičenom je sud odredio pritvor 8. oktobra, a 12. u mesecu je doneta odluka o ukidanju pritvora.

- Osnovni sud u Novom Sadu na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu dana 08. 10. 2020. godine odredio je pritvor protiv osumnjičenog J. A. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje i to kako boravkom na slobodi na bi mogao uticati na svedoke.

Dana 12. 10. 2020. godine Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je obavestilo sud da su svedoci ispitani i predložilo je ukidanje pritvora osumnjičenom, te je sud istog dana ukinuo pritvor osumnjičenom jer više nije bilo razloga ni osnova zbog kojih je pritvor određen - naveli su iz Osnovnog suda u Novom razloge ukidanja pritvora.

Oni su za Telegraf.rs u odgovoru na naša pitanja istakli da je sud istog dana, 12. oktobra, izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Podsetimo, prema našim saznanjima, roditelji devojčice unajmili su J. A. za radove u kući, a navodno polno uznemiravanje desilo se kada roditelji nisu bili tu. Otac devojčice potom nam je kazao da je njegova ćerka danima potom bila je potresena.

- Radio je kod nas u kući u subotu i nedelju. U ponedeljak, 5. oktobra, pokušao je da siluje moju ćerku. Tokom vikenda nismo ostavljali ćerku samu sa njim, ali je moja žena, u ponedeljak, na kratko izašla iz kuće da ode po ručak, a ja nisam bio tu. Kad je žena izašla iz kuće, J. A. je ušao u dnevnu sobu gde je bila moja ćerka i pozvao ju je da joj pokaže neki luk na cevima - naveo je.

Dalje je naveo kako je dete pošlo za njime, te da ju je "napao", ali da je ona snažna, te da je uspela da se odupre.

Roditelji, koji su pre toga poznavali unajmljenog radnika i o kome su, kako nam rekoše, čuli samo najbolje, prijavili su slučaj policiji i tom prilikom im je rečeno da je ovo prvi put da se sumnjiči za takvo delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. oktobar 2020 | 13:05

    E vala..dno dna

  • KU

    27. oktobar 2020 | 12:58

    Ako nema dokaza sigurno je da mora biti pušten,nema zatvora bez.

  • More

    27. oktobar 2020 | 15:56

    Meni ovde nesto ne stima!? Mislim da je klinka htela da bude sa majstorim i da je on iskulirao pa je rekla da je "hteo" da je siluje. Mozda je majstor porodican i dobar covek a ovde vidim prste osude u komentarima a niko ne poznaje coveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA