≫ 

Na suđenju pregledani snimci ubistva Vojislava Škrbića: Vidi se trenutak pucnjave i kako žrtva pada

Snimak s jedne kamere zabeležio je Škrbića kako beži ka kraju šanka, gde je na momenat vidno nesigurno stajao, uz pokušaj da održi ravnotežu i ubrzo se srušio

  • 0
Pištolj Foto-ilustracija: Pixabay

Na jučerašnjem glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu, u ponovljenem dokaznom postupku protiv Miloša Buhe (49), osuđenog na 17 godina zatvora za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića 2014. godine u restoranu, u centru Novog Sada, pregledani su snimci koje su zabeležile kamere na licu mesta.

Na prikazanim video zapisu moglo se videti kako Škrbić sedi za stolom ispred šanka pored ulaznih vrata u lokal, u društvu poznanika i razgovara s njim. U to vreme gosti često ulaze i izlaze, šankeri i kelneri se sve vreme vrzmaju naokolo u neposrednoj blizini da bi u jednom momentu ušli Miloš Buha i prvookrivljeni Dušan Buha. Ceo događaj se odigrao u sekundama, piše Dnevnik.

Miloš je prišao stolu, kako je juče ponovo izjavio da bi se javio oštećenom, a odmah potom njegov prezimenjak je ispružio ruku u kojoj je bio pištolj, prema Škrbiću. Na snimku bez tona vidi se da je Miloš u tim trenucima raširio ruke, što je on opisao kao da je u tom momentu posle pucnja viknuo "Ne" i pri tome zauzeo položaj kao da nekoga hoće da razdvoji.

Snimak s druge kamere zabeležio je Škrbića kako beži ka kraju šanka, gde je na momenat vidno nesigurno stajao, uz pokušaj da održi ravnotežu i ubrzo se srušio. Zabeleženo je i to da su tada gosti zalegli pod stolove, a potom su trčeći istrčali napolje, da bi u lokalu ostao uz njega samo drugar povređenog s kojim je prethodno sedeo.

Odbrani, (trojici branilaca) bilo je juče važno, između ostalog, da se utvrdi sinhronizovanjem snimaka, momenat kojim bi se pokazalo da je okrivljeni Miloš Buha, koji prema stavu odbrane, nije zaklanjao telom napadača, izašao iz lokala, pre nego što je Škrbić pao, te da nije ni video da je ovaj pogođen, nasuprot navodima iz optužnice.

Za sledeći glavni pretres, 27. novembra zakazano je saslušanje sudskog veštaka, kojem će odmah predsednica veća poslati naredbu suda.

Otvaranje pretresa u marta ove godine bilo je zatvoreno za javnost, ali je optuženi ostao pri svojoj odbrani, pred velikim većem kojim predsedava ovog puta, sudija Nataša Vojnović. Ona je, nakon prve pauze na jučerašljem ročištu obrazložila odbijanje priloženih dokaza odbrane za izrađenim zamrznutim kadrovima i sinhonizovanim snimcima bitnih detalja događaja time da tako nešto pri sveprisutnoj savremenoj tehnologiji treba da se uradi veštačenjem i uz naredbu suda sa zadatkom šta treba da se utvrdi vremenski i prostorno.

Podsetimo, Apelacioni sud saopštio je pre tri godine da je Milošu Buhi povećao kaznu dve godine – s 15 godina zatvora na 17. On je uhapšen 2017. godine u novembru, po poternici, nakon tri i po godine od pomenute likvidacije.

Pred prethodnim velikim većem na ročištu u septembru odazvalo se sedam svedoka, koji su većinom spominjali pijanstvo okrivljenog pre činjenja dela i neposredno potom.

Okrivljeni Miloš Buha rekao je na jednom od prethodnih ročišta pred dugim sudijom da je kobnog dana mnogo pio jer je slavio saznanje da mu je supruga trudna. Prva njegova žena je, kako je kazao, posle duge i teške bolesti preminula, a iza nje ostale je dvoje maloletne dece za koju je jako vezan. On se u izjavi pred većem zaklinjao da nije štitio Duška svojim telom.

- Nisam znao da će pucati, a da sam znao da je Duško bio u sukobu s Vojom, ne bi se to ni dogodilo. Bio sam previše pijan tog dana, nalivao sam se s više ljudi na nekoliko mesta, od jutra - izjavio je ranije, okrivljeni.

Kako smo pisali, Vojislav Škrbić ubijen je 22. maja 2014. godine oko 21 sat u restoranu „Gondola” kod Dunavskog parka. Dušan Buha je okrivljen da je ubio Škrbića hicima iz pištolja, a Miloš mu je navodno pomogao tako što je prvi u lokalu prišao Škrbiću i počeo s njim da razgovara, nakon čega ga je Dušan upucao. Dušan Buha se predao posle 20 dana i priznao ubistvo Škrbića, dok je Miloš pobegao i skrivao se sve do lišenja slobode.

Inače, Miloš i Dušan nisu u srodstvu, već samo prezimenjaci. Viši sud u Novom Sadu je 4. aprila pretprošle godine, drugostepenom presudom ponovio onu izrečenu sredinom februara prethodne godine za teško ubistvo Vojislava Škrbića iz Kaća, kojom je Dušan Buha iz Bačkog Dobrog Polja osuđen na objedinjenu kaznu za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja na 18 godina robije, dok je drugooptuženi Miloš Buha iz Stepanovićeva, kome se sudilo u odsustvu, kao saizvršilac bio osuđen na 15 godina zatvora.

Video: Uznemirujući snimci s mesta gde je upucan Šarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA