≫ 

Bivšem direktoru Infrastruktura železnice počinje suđenje: Zakazano čitanje optužnice za mito

Uhapšen je 10. januara, a 13. marta je pušten da se brani sa slobode

  • 1
Miroljub Jevtić Printskrin: infrazs.rs, Foto: Marko Jovanović

Suđenje bivšem direktoru JP „Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću optuženom za primanje mita i trojici optuženih za davanje mita treba da počne sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu. Suđenje je zakazano i za petak, a sutra se očekuje čitanje optužnice, kratko izjašnjenje optuženih o krivici, kao i uvodne reči tužilaštva i branilaca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom Jevtića tereti da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su i član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada Dragoslav Burzanović koji se tereti za davanje mita, kao i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić optuženi za pomaganje u davanju mita.

Jevtić je bio uhapšen 10. januara, a 13. marta je pušten da se brani sa slobode.

U januaru je odlukom Vlade razrešen funkcije u Železnicama.

Za drugu trojicu osumnjičenih tužilaštvo nije tražilo pritvor i oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Nakon njihovog hapšenja iz tužilaštva je saopšteno da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Protiv Jevtića je početkom februara pokrenuta još jedna istraga, zbog slučaja u kojem se zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodragom Poledicom i još četiri osumnjičena tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama u vezi sa rekonstrukcijama železničke pruge na Pančevačkom mostu.

Ta istraga je još u toku.

Video: Policija zaustavila automobil, a kad su otvorili gepek, iste sekunde palo je hapšenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    28. oktobar 2020 | 15:06

    Pustite čoveka bolje jer je on samo kap u moru korupcije,što samo njemu da sudite a ostali su pošteđeni,zamerio se nekome na vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA