≫ 

Žena zaspala kraj sveće, saslušan i sin: U Baču izgorelo 16 domova, porodice smeštene u 1 prostoriji

Sugrađani prikupljaju pomoć

  • 3
Požar, Bač Foto: NS uživo

Požar koji je prošle nedelje progutao zgradu sa 20 stanova u naselju Ekonomija 1 u Baču najverovatnije nije namerno izazvan. Na osnovu dosadašnje istrage i prikupljenih dokaza, sve ukazuje da je u ovom slučaju reč o nehatu, što potkrepljuje i priznanje osumnjičene M. J. da je zaspala pored upaljene sveće, koja je najverovatnije pala i zapalila njihov stan, a vatra se brzo proširila. Istraga se vodi i protiv njenog sina S. J., a posle saslušanja u Osnovnom javnom tužalaštvu u Bačkoj Palanci pušteni su da se brane sa slobode.

S. J. je ispričao da je te noći došao kući, pozdravio se sa majkom i otišao u svoju sobu da spava, navode Novosti. Kada su ih probudili dim i vatra, otišao je do komšije i rekao da pozove vatrogasce, govoreći da je u njihovom stanu buknuo požar. Čitava zgrada brzo se pretvorila u zgarište, a svi stanari privremeno su smešteni u objekat bivšeg Omladinskog centra "Cvrčak". Požar je ugrozio 16 porodica sa ukupno 35 članova.

Zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban napominje da će oni odatle uskoro biti preseljeni u nekadašnju poslovnu zgradu u centru Bača, u kojoj će bivše kancelarije biti preuređene u stanove.

Požar, Bač Printskrin: Instagram/NS uživo

- Njima je u zgradi "Cvrčka" obezbeđeno grejanje, a lokalna samouprava finansira i tri obroka dnevno, koja dobijaju posredstvom Crvenog krsta. Nezgodno je jedino što su svi u istoj prostoriji, zbog čega im mora biti obezbeđen bolji smeštaj, u kojem će biti još nekoliko meseci dok se za njih ne podigne nova stambena zgrada - rekla je Balabanova.

 
 
 
View this post on Instagram
Jutros rano došlo je do požara na stambenoj zgradi u naselju Ekonomija 1 u Baču, u požaru je izgorela gotovo cela stambena zgrada koja je bila dom za oko 20 porodica. Uzroci požara nisu poznati, a na svu sreću ljudskih žrtava nije bilo jer su svi stanari evakuisani na vreme. Kako smo saznali u kabinetu predsednika opštine Bač, svi građani koji su ovom nesrećenom događaju ostali bez krova nad glavom privremno su smešteni u halu sportova u ovom mestu. Na lice mesta prvi su stigli vatrogasci iz DVD Bač, a ubrzo su im u pomoć pristigli pripadnici vatrogasne brigade iz Novog Sada. Uzrok požara za sada nije poznat, a na licu mesta vrši se uviđaj. Meštani Bača apeluju na pojedince i preduzeća da ukoliko mogu pomognu porodicama koje su ostale bez krova na glavom.A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

Sekretar Crvenog krsta u Baču Nedeljko Guteša kaže da su iz Novog Sada, za ljude koji su preživeli požar, dopremljeni kreveti, dušeci, posteljina i kompleti kuhinjskog pribora. On navodi da su građani za njih prikupili velike količine garderobe, obuće, hemijskih artikala i raznih drugih potrepština.

Donacije

Oopština Bač je istog dana kad se dogodio požar, za pomoć ugroženim stanarima otvorila namenske žiro-račune - dinarski: 840-0000005437741-74 i devizni: 840-0000000351771-78. Balabanova ističe da donacije stižu od građana i od privrednika, ne samo iz Bača, nego i iz drugih gradova i opština.

Video: Ovako izgleda stan na Dorćolu koji je zapalila slavska sveća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • ZN

    29. oktobar 2020 | 07:52

    Osiguranje niko ne želi jer je pomoć mnogo jeftinija opcija,za male pare možeš dobiti krov nad glavom kad se ovako desi.

  • Nađa

    29. oktobar 2020 | 09:53

    Kazniti drzavu zato to joj iskljucili struju u 21 veku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA