Nastavljeno suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Odbrana se pobunila jer opet nisu dostavljeni nalazi

- Lično imam saznanja zašto NKCF centar ne dostavlja tražene podatke. Ali, polako, doći će trenutak kada će to svi znati - rekla je advokat odbrane

  • 0
Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović

Foto: e-stock.us

U sudnici Centralnog zatvora u Beogradu danas je pred Višim sudom nastavljeno suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića 2018. na Dušanovcu.

Sudu opet i pored brojnih zahteva odbrane nije dostavljen DNK profil i elektroferogram u elektronskom obliku koji je radio NKCF MUP Srbije za obojicu optuženih.

O rezultatima veštačenja i kako je do njih došlo saslušana je načelnica ovog centra, koja je objasnila da se takva dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, jer je to pravilo institucije u kojoj radi.

To je dodatno izazvalo nezadovoljstvo odbrane koja smatra da je tako nešto nedopustivo i da nikakva pravila institucija ne mogu biti iznad Zakona o krivičnom postupku, istine i prava na pravičnu odbranu osumnjičenih.

To, kako je objasnila advokat Zora Dobričanin Nikodijević, koja brani optuženog Veskovića, dovodi u sumnju da postoji mogućnost zloupotreba i malverzacija što bi dostavljanjem elektroferograma u elektronskom obliku moglo biti isključeno.

- Znam zašto to pričam. Lično imam saznanja zašto NKCF centar ne dostavlja tražene podatke. Ali, polako, doći će trenutak kada će to svi znati - rekla je advokat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA