≫ 

Snimak hapšenja dvojice zbog šverca 7 migranata čiji su ostaci nađeni u kontejneru u Paragvaju

Migrante su smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom. Posmrtni ostaci pronađeni su u kontejneru u Paragvaju

  • 8

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su organizovali nedozvoljen prelaz državne granice za sedam ilegalnih migranata čiji su posmrtni ostaci pronađeni u kontejneru u Paragvaju.

Uhapšeni su državljanin Maroka H. M. (30) i državljanin Alžira S. K. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    29. oktobar 2020 | 16:36

    Za migrante zatvoriti granice a ovi sto su ovde utovariti u avione i nazad u maticne zemlje. Da je Juge pa da vidim ko bi ziv presao granicu a ovako ide ko kud hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA