Nakon što je izazvao udes u kom ima mrtvih i pobegao, Radmilo iz Surdulice pušten na slobodu

Osnovno javno tužilaštvo u Ubu dalo je predlog za pritvor da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi pobegao, jer se posle saobraćajne nesreće skoro dan za njim tragalo

  • 1
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Ubu odbio je predlog tamošnjeg tužilaštva da Radmilu N. (49) iz Surdulice, osumnjičenom da je izazvao saobraćajnu nesreću uveče na auto-putu "Miloš Veliki" u kojoj je poginuo Nenad Mihailović (42), a povređen njegov 16-godišnji sin M. M. i pobegao sa lica mesta, odredi pritvor i pustio ga je na slobodu!

Prema saznanjima Blica, Osnovno javno tužilaštvo u Ubu, u sredu, posle saslušanja osumnjičenog sudiji za prethodni postupak dalo je predlog za pritvor. I to iz razloga da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog mogućnosti bekstva, jer je osumnjičeni posle saobraćajne nesreće pobegao i skoro dan se za njim tragalo. Međutim, o pritvoru se razmatralo tek posle završetka radnog vremena i sudija se nije saglasio sa tužiocem.

- Predlog za određivanje pritvora je odbijen s tim što je osumnjičenom R. N. izrečena mera oduzimanja putne isprave, kao i mera zabrane napuštanja boravišta. Ne postoje razlozi za određivanje pritvora koji je restriktivna mera - kazali su iz suda za medije.

Nije se zaustavio da pomogne 

Sudija po svemu sudeći nije razmatrao to što se osumnjičeni nije zaustavio i pružio pomoć Nenadu Mihailoviću i njegovog 16-godišnjem sinu, koji su bili u zaustavnoj traci auto-puta, već je pobegao sa mesta nesreća i uhapšen je dan kasnije. Odluka sudije je izazvala revolt kod prijatelja porodice stradalog Nenada Mihailovića.

- Ubio je čoveka u zaustavnoj traci, mogao je i dečaka, koga je samo splet okolnosti spasao. Pobegao je, krio se i pušten da se brani sa slobode?! To što mu je oduzet pasoš ne znači ništa, treba da bude u pritvoru! On će se vratiti svojoj porodici, a Nenad svojim sinovima ne - kaže prijatelj porodice stradalog i dodaje da koliko su čuli "nesavesni vozač je neki funkcioner, Nenad samo običan čovek".

Mihailović je imao malu šlep-službu i u nedelju predveče, po pozivu otišao je na auto-put da bi odšlepao automobil koji je ostao u kvaru. Sa njim je, da bi mu pomogao, krenuo i sin M. M. Kako je već prošlo 18 sati, pao je mrak, u zaustavnoj traci auto-puta, sin je držao bateriju da bi Nenad mogao da vidi i "nakači" vozilo na svoj kamiončić.

Udario retrovizorom i onesvestio mladića

Iz još neutvrđenih razloga, Radmilo N, koji je upravljao službenom "škodom", u vlasništvu firme, skrenuo je iz srednje u krajnju desnu traku. Tom prilikom desni retrovizor "škode" je udario mladića i oborio ga. Mladić je pao, povređeni su mu ruka i kuk i onesvestio se. Automobil je zatim udario Nenada, i od siline naleta ga "nabacio" na šoferšajbnu "škode". Nenada je zatim odbacio i nesrećni čovek je udario u svoj kamiončić.

Nesavesni vozač je dao gas i pobegao, a muškarac po čijem su pozivu došli da bi odšlepali njegovo vozilo u kvaru, potrčao je ka M. M. da bi mu pružio pomoć. Mladić se osvestio, pa je iako povređen, pokušao da pomogne ocu za koga je mislio da je živ. Oca je odvukao van puta, ali Nenad nije davao znake života.

O nesreći je odmah obaveštena policija i krenula je u potragu za nesavesnim vozačem "škode". Automobil je ubrzo nađen, ali na njemu nije bilo šoferšajbne. Od vozača nije bilo ni traga. Međutim, ubrzo je utvrđeno ko je bio za volanom službene "škode" i odbegli vozač je dan kasnije nađen i uhapšen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    30. oktobar 2020 | 10:05

    Mozemo da kukamo na mrezama koliko hocemo,ovakve stvari su se desavale,i opet ce,pijanu stoku pustili na slobodu,nema veze sto je ubica,dobice koji mesec zatvora.Mora doci oko-oko za oko,zub za zub...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA