Masakr u Jabukovcu: Apelacioni sud po treći put vratio optužnicu protiv Maje Bađikić

Optužnica je vraćena uz zahtev da se dopuni istraga

  • 2
Maja Badjikic, Maja Bađikić, Jabukovac

Printskrin: Youtube, Facebook/Novica Maja Badjikic

Apelacioni sud u Nišu po treći put je Višem javnom tužilaštvu u Negotinu vratio optužnicu protiv Maje Bađikić (26), iz sela Dupljane, koja se teretila da je sa Davorom Pernićem (35), iz Jabukovca, na salašu Velja Vratne u avgustu 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), uz zahtev da se dopuni istraga.

Apelacioni sud traži od negotinskog tužilaštva da se ustanovi kako su opušci od cigareta, na kojima su biološki tragovi Bađikićeve, nađeni skoro pola godine nakon masakra, kao i ko je osoba koja ih je uputila na to mesto, jer prilikom prve pretrage terena ti dokazi nisu bili nađeni. Takođe, traži se i dodatno veštačenje trećeg telefona, čija sadržina do sada nije bila analizirana, pišu Novosti.

- U toku istrage pronađeno je više desetina opušaka od cigareta i ni na jednom nije bilo mojih tragova. Tvrdim da na imanju Kazimirovića nikad nisam bila i za to imam alibi, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi - kazala je Maja Bađikić.

U Višem javnom tužilaštvu kažu da, nakon što je Viši sud već jednom vratio optužnicu, a potom i ukinuo deo kojim se tereti Maja Bađikić, ukoliko apelacioni sud uvaži njihove argumente, suđenje za ovaj masakr, najverovatnije, neće biti održano u Negotinu, već u Višem sudu u Zaječaru.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika Komsija

    30. oktobar 2020 | 08:16

    Tužilaštvo, nemojte se zezati! Nije ukrala žvake iz seoske prodavnice! Optužba za ubistvo je ooozbiljna stvar! Ili imate dokaze ili nemate!

  • Lord

    30. oktobar 2020 | 10:00

    Odlucite se vec jednom,bruka od sudija...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA