≫ 

Strašna priča o ženi poginuloj u Ostružnici: Skidali smo je sa bele linije, slutili smo nečiju smrt

Ona je živela sama, bez naslednika i nije bila opasna po okolinu, ali je bila opasna za sebe

  • 2
Ostružnica udes Foto: Čitalac Telegrafa

Jedna žena poginula je sinoć oko 23.20 sati na Obrenovačkom putu u zoni naselja Ostružnica.

Kako su nam kazali u MUP, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je nepoznata žena preminula na licu mesta. U ovoj nezgodi učestvovao je i putnički automobil, a radi se na utvrđivanju okolnosti.

Kako su nam ispričali građani, reč je o veoma problematičnom delu puta, neposredno uz autobusko stajalište, u zoni Ulice Dositeja Obradovića, gde ne postoji ni pešački prelaz, ni isprekidana linija. Tako - i pešaci i vozači koji stanuju u ovom kraju "prinuđeni" su da prave prekršaj... Vozači na "punoj" liniji skreću levo, a pešaci pretrčavaju... Alternativa je da nastave vožnju dalje ka Umci, pa na prvom bezbednom mestu promene smer i vrate se kući.

Nažalost, u ovom slučaju, radi se i o ženi koja je bila lošeg zdravstvenog stanja, kako kažu susedi. Komšije su brinule o njoj koliko su mogle, više puta je pomerale sa otvorenog puta i sa strepnjom čekale dan kada će se dogoditi tragedija. Strahovali su i da će neuračunljiva žena na ulici jednoga dana zbuniti vozače, koji bi zbog reakcije mogli da naprave još težu nesreću, koja bi uključivala i sudar.

- Ona je živela sama, bez naslednika i nije bila opasna po okolinu, ali je bila opasna za sebe. Mi smo je više puta skidali sa "bele linije" i svi smo znali da će ovo kad-tad da se desi. Čovek koji ju je udario nosiće na duši ženu koju nije poznavao. Mi smo rekli da ćemo svedočiti da se radi o ženi koja nije bila pri čistoj svesti - kazao je Nikola.

Koliko god se trudili da joj pomognu, žena bi nastavila da živi svojim načinom života. U neurednoj kući, a hospitalizovana samo u trenucima kada bi bila veoma loše, i to na alarmiranje komšija.

- Mi smo gledali da je maksimalno zaštitimo, ali osećali smo se bespomoćno. Nas 200 ništa nismo mogli da uradimo - priča komšija.

Inače, kako pričaju meštani, priprema se određeno rešenje za uvođenje bezbedne raskrsnice u ovom delu grada. Uputili su nas i na Direkciju za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a iz ove službe dali su nam određene informacije u vezi sa putem. Direktno povezivanje lokalnih i magistralnog puta, ipak, nije moguće.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda nije nadležna za izgradnju i rekonstrukciju Državnog puta IB reda br. 26 Beograd-Obrenovac-Šabac-Loznica, samim tim ni za izragdnju navedene raskrsnice.

- Prema Planu detaljne regulacije stambenog naselja Ostružnica I faza ("Sl. list Grada Beograda", br. 23/04) saobraćajnice Rada Brankovića i Dositeja Obradovića pripadaju naseljskoj saobraćajnoj mreži i nisu planirane za direktno povezivanje sa Državnim putem IB reda br. 26. U skladu sa godišnjim programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, koji usvaja Skupština grada Beograda, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovodi aktivnosti na formiranju građevinskih parcela za javne saobraćajne površine prema Planu detaljne regulacije stambenog naselja Ostružnica I faza. Republičkom geodetskom zavodu - Službi za katastar nepokretnosti Čukarica predat je zahtev za provođenje promena u katastru nepokretnosti, u cilju formiranja građevinskih parcela za javne saobraćajne površine, između ostalih i ulicu Dositeja Obradovića - kazali su u Direkciji.

Inače, ovu lokaciju još maja ove godine su posetili novinari Telegrafa, a meštani su nam ukazali na problem od kojih ih boli glava. Kako kažu, nezgodna "dupla traka" postoji od 2007. godine. Oni imaju opciju da kruže pet kilometara magistralom ili da naprave prekršaj i "preseku" liniju, rizikujući živote i kaznu od 20.000 dinara. Pričaju i da hitnim službana ne mogu da objasne kako da stignu do njihove ulice...

Video: Dupla puna kao najveći strah u Ostružnici: Zvaćemo patrijarha da osvešta put da niko ne pogine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanste

    30. oktobar 2020 | 14:22

    Planere, geodete i sve bagre koje tu spada lupiti duboko po lepu 😠👹👺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA