Majka pokušala da spase dete (7) kad je pao sa traktora: Ne prestaje da plače, bol razara grudi

Roditelji stradalog dečaka su pod jakim lekovima

  • 10
Traktor dete

Foto: Pixabay, Shutterstock

Majka nesrećnog dečaka (7), koji je u petak nastradao u selu Borović kod Obrenovca, slomila je nogu prilikom pada sa traktora kada je pokušala da spase sina. U trenutku kad je mališan podleteo pod točak ona je skočila za njim, ali detetu nije bilo spasa.

Roditelji stradalog dečaka su pod jakim lekovima i jedva da znaju za sebe. Deda mališana Vladan Jovanović objasnio je da su lekari ponovo dolazili kod njih kako bi im dali sredstva za smirenje.

- Otac ne zna za sebe od bola i tuge. Majka mučena, kao i svi mi, ne prestaje da plače. Bol nam razara grudi, a ništa ne možemo da uradimo - priča deda očiju crvenih od plakanja.

Točak ga zakačio

 

On objašnjava da nikome nije jasno šta se tačno desilo i zašto je njegov unuk pokušao da skoči s traktora.

- Išli su da pokupe još te dve bale slame koja je ostala u njivi. One su odmah do moje kuće... Moj sin je zaustavljao traktor kako bi zakačili balu. Moj unuk je sedeo s njegove leve strane, a snaja sa desne. U trenutku pre nego što je skroz zakočio, unuk je pokušao da iskoči s traktora, verovatno kako bi prvi sišao. Međutim, točak ga je zakačio i on je jako udario glavom o asfalt.

Točak je još samo pola kruga okrenuo i stao", priča nesrećni deda, ispred čije se kuće tragedija i dogodila, i dodaje:

- Ne znam da li je točak prešao preko njega ili ne. Njemu je ogromna količina krvi izlazila iz glave i nosa, nisam video druge povrede. Telo je na obdukciji pa ćemo videti šta je uzrok smrti, niko od nas sa sigurnošću ne može da kaže šta se tačno desilo i šta je bilo kobno za mog unuka, da li taj udarac glavom ili to što ga je guma zakačila - priča deda.

Prema njegovim rečima, dok je dečak padao, njegova snaja je skočila s traktora.

Nema utehe

 

- Požurila je da vidi šta se desilo detetu i kako je skočila s traktora, polomila je nogu. Ali ni to nije ništa u odnosu na bol koju sada oseća za detetom. Verujem, da može, obe bi dala da je unuk živ - priča neutešni deda.

Žena, plače

Foto: Pixabay

U kući Jovanovića okupilo se juče više prijatelja i rođaka kako bi se našli na usluzi nesrećnim roditeljima, ali čini se da za njih utehe nije bilo.

- Otac ne zna šta priča, on je potpuno izgubljen, a kako i ne bi, dečak je bio vezan za njega. Voleo je traktor i da bude sa tatom na njemu. Pomagao mu je. Nema utehe za njega a tako će biti ko zna koliko dugo. Da im bog da snage da izdrže sve ovo - kaže jedan od rođaka, piše Kurir.

Prema rečima komšija, Jovanovići, pored nastradalog dečaka, imaju četvoro dece, sestre su starije od njega i one su neutešne u svom bolu.

Deca stradaju na traktorima

 

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je 25. septembra ove godine kad se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i prikleštio ga. Tragedija se dogodila naočigled ukućana.

S. T. (11) poginuo je 2018. kad se prevrnuo traktor u ataru sela Dedinac kod Kuršumlije. Dečak je bio na traktoru s prikolicom, koja se tada iznenada prevrnula i on je podlegao povredama.

Tinejdžer S. M. iz Pranjana u julu ove godine nastradao je prilikom pada s traktora u šumi u čačanskom selu Miokovci. S. M. je tada, vozeći traktor na klizavom terenu, izgubio kontrolu nad poljoprivrednom mašinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    31. oktobar 2020 | 07:10

    Svake godine jedno dete nastradana na traktoru kada ce ljudima svest da proradi da skontaju da njima mesto nije na traktoru? Koliko jos dece treba da pogine da bi se vi probudili? Dzaba i plakanje i kukanje kad se ovo desi! Nema toga dete voli traktor, detetu je mesto kuci da se igra a ne da visi na traktoru! Ceo život je pred njim bice vremena kad ce zamenitu oca dedu i voziti isti. Sad je kraj povratka nema nazalost!

  • sremac

    31. oktobar 2020 | 07:58

    saucesce porodici ..... traktir bez kabine dete na blatobranu dete na rudi . dete pomaze od 7 god . .dete ore sa traktorom dete je dete nepredvidivo i treba da se igra sa loptom lutkom ili kompjuterom a traktorom ne ... .

  • Duka

    31. oktobar 2020 | 07:13

    Ljudi traktor je radna masina i osobe neobucene nebi trebalo da imaju bilo kakav pristup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA