Detalji hapšenja ortopeda: Uzeo 4.200 evra da operiše pacijente mimo liste čekanja

Uhapšen je lekar specijalista Kliničkog centra Vojvodine I. E. (44), zbog sumnje da je primio mito, ali i davalac mita

  • 11
Hapsenje, biznismen, korupcija, lisice

Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I. E. (44), zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Policija je uhapsila i Ž. S. (60) osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni I. E. se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200.

Uhapšenom Ž. S. se na teret se stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I. E.

Krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivična dela davanje mita biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju.

Osumnjičenim I. E. i Ž. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    31. oktobar 2020 | 17:21

    Ih da je jedini. Idite malo u Petrovcu na Mlavi e tamo samo za mito rade. Jos ako saznaju da ste u inostranstvo nece nista da rade dok ne date koju stotku. A posle moze sve. Licno sam se uverio u to.

  • Lela

    31. oktobar 2020 | 17:22

    Jedini doktor koji je mom ocu otkrio tumor i hvala mu na tome jer mu je time spasio zivot,nadam se da ce pravda pronaci svoj put

  • Margit

    31. oktobar 2020 | 17:52

    Mislim da je pacijent KRIV ako hoce za pare operaciju izvoli na privatnu kliniku, ako hoces za zdravstvenu knjizicu onda cekaj red i to ti je to. Kazna lekaru i pacijentu, jer je naveo lekara da uzme mito, trebao je ici privatno i platiti. Kakav mu je to stos, evo placam pa mi uradi. Cesto covek bude u iskusenju pa svi smo ljudi. Kazniti pacijenta na navode je i lekara na prihvatanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA