Ispovest ranjenog Alibega iz bolnice: "Video sam ko je pucao u mene, ali ga nisam prepoznao"

Jedan od bivših vođa Partizana kazao da nijedan od prethodnih atentata na njega nije rešen

  • 4
Policija, alibeg, pucnjava Foto: Shutterstock, MUP

Pogođen sam sa dva hica, od kojih je jedan ostao zaglavljen u rebru, i oporavljam se. Ne znam ko je ponovo pokušao da me ubije. Nemam veze s navijačima i njihovim sukobima i klanovima, niti s nestankom Lazara Vukićevića. Već deset godina ne idem na utakmice, niti imam problema sa zakonom. Ovako za Kurir iz bolnice priča Nenad Alajbegović Alibeg (39), jedan od bivših vođa navijača Partizana, koji je pre nekoliko dana ranjen na Novom Beogradu. Ovo je bio treći napad na njega u 2020. i čak deveti pokušaj ubistva od sredine devedesetih!

- Od 2010. pucali su na mene šest puta. Međutim, i tokom devedesetih, koliko se sećam, najmanje još tri puta bio sam meta. Inače, dosad nije rešen nijedan napad na mene.

Podsetimo, Alajbegović je ranjen je utorak uveče u Ulici Džona Kenedija kada je na njega nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca i pobegao. Kako nam je u telefonskom razgovoru iz bolnice objasnio, zadobio je jednu prostrelnu i ustrelnu ranu.

Nenad kaže da je kobne večeri otišao da nešto pojede.

- Izašao sam iz automobila. U tom trenutku neko je počeo da puca ka meni. Ispalio je više metaka, dva su me pogodila. Video sam osobu koja je pucala na mene, ali nisam ga prepoznao. Video sam osobu u crnom i sa kačketom. Nakon pucnjave je pobegao. I pored velikih bolova i krvarenja bio sam priseban. Stao sam nasred ulice i zaustavio prvi autobus GSP! Zbunjeni vozač je otvorio prednja vrata.

Ušao sam nekako unutra. Držao sam se za grudi, zamolio sam ga da zaustavimo prvi taksi. Mnogo sam krvario u tom trenutku - kaže Alibeg i dodaje:

- Vozač autobusa je zaustavio prvog taksistu. I sada mi je pred očima slika kako maše i zaustavlja čoveka. Izašao sam nekako iz autobusa i ušao u taksi. Taksista je bio potpuno izgubljen, verovatno od straha. Pitao me je: "Gde da vozim, Hitna pomoć ili Urgentni centar", rekao sam da me vozi u Urgentni. Vozio je koliko je mogao brzo, ali se videlo da je bio u šoku - priča naš sagovornik.

Alajbegović objašnjava da ne zna ko je opet pucao na njega i da do tada nije dobijao nikakve pretnje, kao ni u januaru i junu ove godine, kada je takođe pucano na njega.

- Da sam dobijao pretnje, bio bih obazriviji. Ne znam zaista ko je, ali me ne bi čudilo da je reč o nekom klincu koji je željan dokazivanja. Nemam nikakav sukob s navijačima, niti sam umešan u bilo kakve kriminalne poslove. Dobar sam i sa navijačima Partizana i sa navijačima Zvezde. Takođe, nemam nikave veze s nedavno nestalim navijačem Lazarom Vukićevićem, a neki mediji su me povezivali s njim - rekao je Alajbegović.

- Jedan metak je ostao zaglavljen u desnom rebru i trebalo bi uskoro da budem operisan. Nisam u teškom stanju kako su to mediji objavili - priča Alibeg za Kurir.

Ne idem na utakmice

On objašnjava da od 2010. nema problema sa zakonom i da odavno ne ide na fudbalske utakmice.

- Živim od prihoda koji svakog meseca dobijam na račun iz Engleske, gde imam građevinsku firmu. U te uplate država može u svakom trenutku da ima uvid. Nadam da će se napokon otkriti ko je hteo da me ubije. Napad iz juna nije rešen. Tada je takođe nepoznati napadač pucao na mene ispred zgrade u kojoj živim - kaže sagovornik.

Nemam 68 krivičnih dela, već osam

Alibeg kaže da nisu istinite priče po medijima da ima čak 68 krivičnih dela.

- Kao maloletnik imao sam četiri krivična i kasnije, do 2010, još četiri. Bio sam i u zatvoru dve godine zbog razbojništva, ali kao što sam već rekao, već deset godina sam čist pred zakonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    7. novembar 2020 | 21:46

    Ovaj ne samo što ima firmu u engleskoj nego se i pravi englez.

  • Ja

    7. novembar 2020 | 21:23

    bas cudno da neko vise puta pokusava da te ucmeka a ti neznas o kome se radi.

  • WILSON

    7. novembar 2020 | 23:12

    Čuj nema 68 krivičnih prijava nego osam, koda je malo osam,i to je previše i nije u zatvoru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA