≫ 

"Presretač" uhvatio pijanog i nadrogiranog vozača kako juri BMW-om 167 km/h i divlja kroz crveno

Zaustavljen je u Novom Beogradu, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,33 promila alkohola u organizmu, dok je uređajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika

  • 4
Brza voznja Foto: Pixabay

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na auto-putu Beograd–Šid, u Novom Beogradu, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim „presretačem“ zaustavili su vozača koji je vozio brzinom 167,3 kilometra na čas.

Policijski službenici podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv dvadesetjednogodišnjeg vozača automobila „BMW“ koji je na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao vozilom brzinom od 167,3 kilometra na čas.

Takođe, vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika i nije zaustavio vozilo, već se isključio sa auto-puta i dva puta prošao kroz crveno svetlo.

Nakon što je policija zaustavila vozača, alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,33 promila alkohola u organizmu, dok je uređajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika, zbog čega je zadržan u policijskim prostorijama.

Prekršajni sud je učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 300.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 25 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

Video: U patroli sa presretačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    12. novembar 2020 | 10:02

    I pustite ubicu, jer sa takvom vožnjom on je potencijalni ubica koji je ima sreću kad je prolazio kroz crveno što nije neko nastradao,najverovatnije i poginuo...tako možeš uzeti i kolt sa jednim metkom i igrati ruski rulet sa prolaznicima...to je isto takva vožnja...ubilačka

  • BGD

    12. novembar 2020 | 10:14

    Dozivotno mu oduzeti dozvolu ,plus novcana i zatvor par meseci !

  • 534

    12. novembar 2020 | 12:35

    Sad pravo u Kovid bolnicu da istovara boce sa kiseonikom. Godinu dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA