≫ 

Tužilaštvo promenilo odluku: Veća kazna za maloletnike koji su se iživljavali nad mladićem u Pirotu

* Jedan u pritvoru proveo više od 30 dana * Pripremni postupak okončan * Najpre su bili sumnjičeni za krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina

  • 8

U Ulici Kraljevića Marka, u Pirotu, 15. septembra nešto pre 22 časa došlo je do ulične tuče u kojoj su trojica maloletnika teško povredila 23-godišnjeg S. V.  Tom prilikom mladić je zadobio traumatsku leziju ušne školjke, linearni prelom potiljačne kosti, potres mozga i krvni podliv poglavine obostrano. Maloletnici, od kojih dvojica 17-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, tada su privedeni tužiocu zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu, a sudija Višeg suda u Pirotu odredio im je pritvor do 30 dana.

Kako smo 30. oktobra saznali iz Višeg suda u Pirotu pripremni postupak je okončan, a Više javno tužilaštvo podnelo je predlog za izricanje krivične sankcije za nanošenje teške telesne povrede u saizvršilaštvu, za šta je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina. I to "s obzirom na kvalifikaciju teške telesne povrede usled koje je doveden u opasnost život povređenog", kako su dodali u odgovoru od 2. i 4. novembra.

Upravo ta stavka bila je razlog za prekvalifikovanje dela za koje je maloletnicima prethodno bila zaprećena kazna u trajanju od šest meseci do pet godina.

- Više javno tužilaštvo u Pirotu, po okončanju pripremnog postupka na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja da je doveden u opasnost život povređenog, izmenilo je pravnu kvalifikaciju krivičnog dela i podnelo predlog za izricanje krivične sankcije za kvalifikovani oblik teške telesne povrede u saizvršilaštvu iz čl. 121. st. 2. u vezi čl. 33. KZ - naveli su u odgovoru na pitanja Telegrafa.

Iz Višeg suda smo saznali i da je jednom od optuženih produžen pritvor, prethodno određen na period do 30 dana, a da su preostala dvojica provela u pritvoru tek nešto manje od predviđenog.

- Maloletni Ć. V. i P. M. su bili u pritvoru u periodu od 16. septembra do 13. oktobra. Saslušani su svedoci i prestale su osobite okolnosti koje ukazuju da će ponoviti delo u kratkom vremenskom periodu. Maloletni N. S. je bio u pritvoru u periodu od 16. septembra do 26. oktobra. Tada su prestale da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu - naveli su razloge za ukidanje pritvora u odgovoru od 13. novembra.

Nepoznato u kakvom je stanju pretučeni danas

Ni iz suda ni iz tužilaštva nismo uspeli da dobijemo informacije o stanju pretučenog S. V. (23).

Inače, 24. septembra, kada smo pitali o zdravstvenom stanju S. V. (23) tučenog na ulicama Pirota, direktor Opšte bolnice Pirot Goran Petrović rekao je za Telegraf.rs da je mladić primljen na hirugiju sa teškim povredama, da je bio hospitalizovan tokom sedam dana, te da je otpušten hemodinamski stabilan sa slikom težeg postkomocionog sindroma.

Podsetimo, ova tuča jedna je u nizu fizičkog obračunavanja na ulicama Srbije, koje su zabeležene od kraja avgusta naovamo. Najpre se u javnosti pojavio snimak tuče iz Novog Sada na kom se vidi kako tučenom i onesvešćenom mladiću lome ruke u laktovima. Nekoliko dana potom, pojavio se snimak tuče iz Pirota na kome se vidi kako grupica mladića tuče jednog. Na kraju snimka vidi se i kako njegovo klonulo telo bacaju o asfalt.

Nekoliko dana kasnije pojavio se snimak tuče u Futogu, koja se zapravo desila između dve navedene, za šta je protiv počinioca podignuta prekršajna prijava.

Video: Olešili se od votke, nisu imali maske, a onda ih je ridžovan u pedesetici olešio od batina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    16. novembar 2020 | 12:02

    Znaci nemaju jake roditelje cim im je deblja kazna....

  • Baltazar

    16. novembar 2020 | 11:52

    Stvarno smo ko društvo u krasni... Ma dotakli smo dno, toliko mržnje da čuči u nekom ko ima 16 godina?

  • dule

    16. novembar 2020 | 12:22

    10 godina robije za primer pa neka se tuku koliko hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA