Počinje suđenje Bošku Obradoviću za napad ispred Skupštine

Obradović i još trojica njegovih saradnika se terete za krivično delo nasilničko ponašanje

  • 4
Dveri Foto: Tanjug/ Andrija Vukelić

Suđenje lideru "Dveri" Bošku Obradoviću i još trojici optuženih za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine treba da počne sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje, piše Tanjug.

Pored Obradovića, optuženi su i Davor Ðurđević, Marko Ðurđević i Slaviša Miletić.

U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u skupštinu, dok su i drugi poslanici ulazili.

Obradović i ostali, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    16. novembar 2020 | 15:45

    Red je da se nasilničko, bahato, divljačko i neprimereno ponašanje Obradovića i njemu sličnih sankcioniše. Mrzim nasilje!

  • Olimdar

    16. novembar 2020 | 15:40

    Kada bi sudije izrekle vodji Obradovuću tri godine a ostalima po dve onda bi vredelo sudjenje. Sve manje od toga nebi sprećilo Dotične da se ponovo ponašaju nasilnički. U presudi da stoji nema smanjenja kazne a za ponovljeno delo sleduje dupla kazna bez sudjenja. Tako ko želu nek izvoli jednom red mora da se zna. Niko ne zabranjuje proteste ali bez nasilja molim.

  • Pravedni.

    16. novembar 2020 | 17:59

    A onaj što nosi vešala po terazijama? Srbijo ako si pravna država sad se pokaži. Stop nasilju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA