≫ 

Mladić na Zlatiboru ukrao pomoć za Minju, kamera ga snimila, kutija nađena, ali on još nije uhapšen

Po nalogu tužilaštva policija radi na rasvetljavanju događaja

  • 8

Na zlatiborskoj zelenoj pijaci ukradena je kutija sa humanitarnom pomoći za teško obolelu jednogodišnju Minju Matić. U javnosti se pojavio snimak krađe na kojoj se vidi i mogući počinilac, međutim on još nije uhapšen, saznaje Telegraf iz Policijske uprave Užice.

Kako su nam potvrdili, slučaj se desio protekle subote, 14. novembra, a ukraden je dobrotvorni prilog u nepoznatoj vrednosti.

- Pripadnici policijske ispostave na Zlatiboru 14. novembra ove godine, odmah po prijavi da je nepoznati muškarac na Zelenoj pijaci ukrao kutiju u kojoj se nalazila neutvrđena količina novca prikupljena kao dobrovoljni prilog, izašli su na mesto događaja. Nedaleko odatle, kod ulaznih vrata kuhinje ugostiteljskog objekta, pronašli su kutiju u kojoj je bio deo novca.

O događaju je obavešten tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, po čijem nalogu policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja ovog događaja - saopštili su u odgovoru na pitanja Telegrafa.

Podsetimo, ovo nije prvi put da su kutije sa humanitarnom pomoći na meti kradljivaca. Za prva dva meseca ove godine dva puta smo pisali o ukradenoj pomoći namenjenoj 3-godišnjem Viktoru Mitiću iz Leskovca, a ostalih meseci ove 2020. i o krađi kutije sa prilozima namenjene ozdravljenju Sofije Markuljević, koja je uprkos tome otišla na lečenje u inostranstvo. Međutim, pisali smo i o krađi novca iz kutije sa humanitarnom pomoći za 2-godišnjeg Miloša Zarića u Čačku, o krađi novca u Grockoj prikupljenog za lečenje Nine Stamenković (3), koja boluje od cerebralne paralize...

Minja Matić, podsetimo, boluje od neuromišićne progresivne bolesti Spinalna mišićna atrofija, tip 1. Sa Oliverom i Anikom čeka svoju šansu za lečenje u inostranstvu. Za to joj je potrebno 2,1 milion evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. novembar 2020 | 15:24

    samo objavite ime, prezime i sliku. dovoljna kazna

  • Jana

    17. novembar 2020 | 16:51

    Raspao se dabogda!

  • True

    17. novembar 2020 | 15:59

    Ko normalan ostavlja te kutije bez nadzora? To je u startu budalastina. Bilmeza odmah na teski rad. Dok se ne zavrse svi putevi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA