Dilovali "drogu za silovanje", držali je u stanu u Beogradu: Osuđeni na po tri godine zatvora

Njih trojica su 9. novembra 2016. godine, u stanu u Beogradu, neovlašćeno, radi prodaje, držali "psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu"

  • 1
droga za silovanje,  GHB drug, Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po tri godine zatvora trojicu okrivljenih zbog dilovanja narkotika GHB, koji je poznat pod nazivom droga za silovanje.

Ovom odlukom potvrđena je presuda Višeg u Beogradu iz januara ove godine kojom su Uroš Kosanović, Slavko Varničić i Željko Radujković osuđeni kao saizvršioci za krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga, piše Tanjug.

Osuđeni su jer su 9. novembra 2016. godine, u stanu u Beogradu koji su zajedno koristili, neovlašćeno, radi prodaje, držali "psihoaktivne kontrolisane supstance proglašene za opojnu drogu", navodi se u presudi koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda.

To su: GHB (gama hidroksibuterna kiselina) u ukupnoj količini od 1.990 ml, amfetamin sa kofeinom i kreatinom u ukupnoj količini od 9,19 grama i ketamin u količini od 7 ml, a prilikom hapšenja kod njih je pronađena i vaga za precizno merenje.

Od olakšavajućih okolnosti prilikom izricanja kazne, sud je cenio da oni ranije nisu osuđivani, dok otežavajuće okolnosti nije našao, navodi se u odluci suda.

Inače, GHB je droga koja se najčešće sipa u alkoholno piće.

Video: Dimna bomba, jurnjava, bacanje na pod: Filmska akcija srpske policije i zaplena 600kg droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA