≫ 

Završne reči na suđenju za smrt Lune koja je trpela 39 povreda, Albić bio drzak: Samo sam je šamarao

Sutra će biti presuda

  • 28
Zoran Albić

Foto: Facebook

Suđenje očuhu Zoranu Albiću (25) iz Prahova, koji je optužen da je zverski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina, nastavljeno je danas u Višem sudu u Zaječaru, na kojem su iznete završne reči, a sutra će biti presuda, saznaje Telegraf.rs.

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", čiji pravnici zastupaju oštećenu stranu, a koji je i sam prisustvovao današnjim završnim rečima, kaže da je današnje ročište bilo veoma potresno. Naveo je da je njihova zastupnica Maja Atanasković do detalja iznela kroz šta je devojčica prošla, dok se Albić branio time da je "nije ubio već da ju je samo šamarao".  

- Današnje suđenje mi je veoma teško palo pogotovo što je naša zastupnica iznosila sve činjenice, koje više nego jasno ukazuju da Albić mora biti kažnjen najstrožom mogućom kaznom. Naglasila da je devojčica dobila više od 50 udaraca, da je samoj devojčici slomljena nadlaktica, da su veštaci dokazali da joj je kosa bila iščupana, i da ju je besumučno udarao. Svima nama je u sudnici bilo teško slušati to - kaže Jurić za Telegraf.rs.

Prema njegovim rečima, ono što je optuženi Albić govorio u svojim završnim rečima, pokazalo je da on nema ni trunku griže savesti. 

- Ni u jednom momentu nije spominjao dete. Sve što je govorio odnosilo se na to da on ne zaslužuje maksimalnu kaznu, jer je on samo šamarao devojčicu, da nije bilo ništa više od toga i da nije kriv za smrt deteta. Sve što je iznosio, iznosio je kako bi na bilo koji način opravdao sebe, a ni na koji način nije pokazivao kajanje - priča Jurić za naš portal. 

Jurić dodaje da se Albić veoma drsko ponašao u sudnici, te da je i dobacivao njihovoj zastupnici:  

- Dobacivao je da nije istina to što se govori. I on sam je u toku procesa priznao neke stvari a danas je to poricao. Danas je dobacivao da to nije istina.

Jurić se osvrnuo i na ostale slučajeve u kojima učestvuju ili su učestvovali, i primetio da niko od optuženih nije pokazivao kajanje već su samo tražili opravdanje da bi sebe spasili kazne. 

Na prošlom ročištu, da podsetimo, saslušan je veštak Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Veštak je, kako saznajemo, ostala pri svom ranijem nalazu, a to je da Albić u trenutku ovog zločina nije bio neuračunljiv, niti mu je bila smanjena uračunljivost. Albić je sve vreme ćutao, nije upadao u reči kao na prošlom suđenju.

Na ročištu pre toga, saslušani su svedoci - Albićev stric, koji se isto zove i preziva kao on, i bivša devojka optuženog Mira B., koja se izjasnila da je i nju tukao. Okrivljeni se, kako smo već objavili, ponašao nekorektno, a nekoliko puta je pokušao da utiče na svedoke. 

Optužnica tereti Albića (24) da je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao devojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović (24).

Kako se navodi u optužnici, Albić je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom...

Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.

Vesna Firulović, majka ubijene devojčice, koja je u početku tvrdila da je Luna pala sa neobezbeđene terase, pa čak i prikrivala Zorana, u oktobru prošle godine se nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogicom čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Obdukcija, koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, odbacila je mogućnost da je devojčica pala sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je živela mesec i po sa majkom i Zoranom.

Dete je imalo višestruke povrede glave i temena i prelome nadlaktice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    23. novembar 2020 | 18:06

    Bez obzira koliko godina dobije,molim vas,samo ga pustite sa ostalim zatvorenicima,da ne bude pod nadzorom. Svi razumete na šta mislim. Neka sad on trpi 39 "uboda".

  • Vp

    23. novembar 2020 | 19:22

    Treba oboje po kratkom postupku. Nadam se da ga sudija neće osloboditi. Za sve ostalo će se pobrinuti zatvorenici.

  • Bgd

    23. novembar 2020 | 18:51

    Za ovog je i smrtna nagrada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA