≫ 

Očuh monstrum, koji je ubio malu Lunu, osuđen na 40 godina zatvora: Za svaki nanet udarac do smrti

Zoran Albić je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao devojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović (24)

  • 52
Zoran Albic, sudjenje, zatvor, ubistvo, Luna Firulovic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook

Zoran Albić (25) očuh iz Prahova, osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora jer je zverski ubio malu Lunu Firulović (2,5) iz Negotina, saznaje Telegraf.rs.

Juče su u ovom sudu iznete završne reči, a kako smo već objavili Albić se sve vreme branio da nije ubio Lunu, već da ju je samo šamarao.

Kako je za Telegraf.rs ispričao Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", čiji pravnici zastupaju oštećenu stranu, jučerašnje ročište je bilo veoma potresno. 

Naveo je da je njihova zastupnica Maja Atanasković do detalja iznela kroz šta je devojčica prošla, dok se Albić branio time da je "nije ubio već da ju je samo šamarao".  

Današnje suđenje mi je veoma teško palo pogotovo što je naša zastupnica iznosila sve činjenice, koje više nego jasno ukazuju da Albić mora biti kažnjen najstrožom mogućom kaznom. Naglasila da je devojčica dobila više od 50 udaraca, da je samoj devojčici slomljena nadlaktica, da su veštaci dokazali da joj je kosa bila iščupana, i da ju je besumučno udarao. Svima nama je u sudnici bilo teško slušati to - kazao je Jurić juče za Telegraf.rs.

Dodao je da je ono što je optuženi, sada već okrivljeni Albić govorio u svojim završnim rečima, pokazalo da on nema ni trunku griže savesti. 

Ni u jednom momentu nije spominjao dete. Sve što je govorio odnosilo se na to da on ne zaslužuje maksimalnu kaznu, jer je on samo šamarao devojčicu, da nije bilo ništa više od toga i da nije kriv za smrt deteta. Sve što je iznosio, iznosio je kako bi na bilo koji način opravdao sebe, a ni na koji način nije pokazivao kajanje - ispričao je Jurić za naš portal. 

Jurić je rekao i da je Albić juče veoma drsko ponašao u sudnici, te da je i dobacivao njihovoj zastupnici:  

Dobacivao je da nije istina to što se govori. I on sam je u toku procesa priznao neke stvari a danas je to poricao. Danas je dobacivao da to nije istina.

Na preprošlom ročištu, da podsetimo, saslušan je veštak Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. Veštak je ostala pri svom ranijem nalazu, a to je da Albić u trenutku ovog zločina nije bio neuračunljiv, niti mu je bila smanjena uračunljivost. 

Na ročištu pre toga, saslušani su svedoci - Albićev stric, koji se isto zove i preziva kao on, i bivša Albićeva devojka Mira B., koja se izjasnila da je i nju tukao.  

Pravni zastupnik Fondacije Maja Atanasković, pravni zastupnik Fondacije "Tijana Jurić" i Igor Jurić ispred suda u Zaječaru FOTO: Fondacija "Tijana Jurić"

Optužnica

Optužnica tereti Albića (24) da je u noći između 26. i 27. maja prošle godine brutalno do smrti tukao devojčicu Lunu (2,5), ćerku svoje nevenčane supruge Vesne Firulović (24).

Kako se navodi u optužnici, Albić je, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Pragovu, razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane da plače, međutim, Luna od straha nije mogla. On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom...

Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda.

Vesna Firulović, majka ubijene devojčice, koja je u početku tvrdila da je Luna pala sa neobezbeđene terase, pa čak i prikrivala Zorana, u oktobru prošle godine se nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogicom čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Obdukcija, koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, odbacila je mogućnost da je devojčica pala sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je živela mesec i po sa majkom i Zoranom.

Višestruke povrede 

Dete je imalo višestruke povrede glave i temena i prelome nadlaktice.

Zoran Albić Vesna Firulović i Zoran Albić Foto: Facebook

Kako je utvrđeno tokom istrage, nakon što je devojčica izdahnula, Albić je pustio Vesnu u kuću. Umesto da odmah reaguje, ona je ostala da priča sa njim. Razgovor je navodno trajao duže od sata.

Kako su majka i očuh priznali, Albić je nakon tog razgovora preminulu devojčicu izneo napolje i "stavio pod česmu". Potom su je presvukli, pozvali taksi i odvezli se do Hitne pomoći. Tu su oboje tvrdili da je dete u četiri sata ujutru, dok su oni spavali, izašlo na terasu i pala sa nje.

Isto su tvrdili i pred policijom, koja ih je nakon smrti deteta privela.

Ipak, već u prvim staim nakon smrti deteta, sve je ukazivalo da priča nije istinita. Obdukcijom je utvrđeno da je malena Luna tučena do smrti i da povrede koje je zadobila nikako nisu mogle da nastanu od pada sa terase.

Zoran Albić, Lunin očuh, uhapšen je odmah i priznao je da je bio taj koji je ubio dete. Međutim, on je od početka tvrdio da on nije sam u tome i da je Vesna sama tukla nesrećno dete. Vesna je to negirala. Ni Tužilaštvo nije uspelo da sakupi dokaze, koji bi ukazali na to da je Albić imao saučesnika. Stoga je Vesna optužena za to da je, nakon što je Albić ubio dete, pokušala da mu pomogne da zataška zločin.

Otac ubijene Lune, koji je i dalje zakonski suprug Vesne Firulović, obratio se Fondaciji "Tijana Jurić" sa molbom da ga zastupaju u postupku protiv njegove žene zbog ubistva njihove ćerke. On je nakon ubistva svog deteta rekao da je "slutio da bi ovako nešto moglo da se desi", te da je "molio ženu da mu se vrati".

Čekaju dete

Inače, Vesna je u zatvoru zatrudnela sa zakonskim suprugom. Kako je njen suprug Dragan Purić (32), iz negotinskog sela Slatina izjavio, on će u decembru opet postati otac

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neroditelji

    24. novembar 2020 | 11:49

    Ona je trudna? Majka? Neko je posavetovao, jer se nada manjoj kazni ako je trudna ili ako ima bebu!? A i ovaj otac nije u vinklu.

  • V. M

    24. novembar 2020 | 12:14

    Koliko je očuh kriv majka je još vise kriva i njoj je trebalo 40 g. I da ih svaki dan neko šamara da osete sta znaci udarati malo bespomocno dete !

  • Miki

    24. novembar 2020 | 11:40

    Śteta śto nema smrtna kazna monstrumi ne treba da żive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA