≫ 

Poznat uzrok sudara voza i kamiona u Futogu: Kamion hteo da pređe prugu dok su branici bili spušteni

Srećom, u današnjem sudaru nije bilo povređenih

  • 3
Voz, železnička pruga Foto: Pixabay

Do naleta teretnog voza prevoznika „Despotija“ na kamion sa prikolicom danas, 24. novembra u 8.00 sati na putnom prelazu u Futogu, došlo je zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa i signalizacije vozača drumskog vozila.

U ovom sudaru nije bilo povređenih, ni nastradalih.

Navedeni putni prelaz u Futogu, na kome se dogodio ovaj sudar, obezbeđen je mehaničkim branicima i saobraćajnim znacima na putu. Branici su u trenutku sudara bili ispravni i funkcionisali su potpuno normalno i kako je to i predviđeno.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Branici na ovom putnom prelazu su u vreme nailaska voza bili spušteni, a kamion sa prikolicom se nalazio na kolosecima i ostao je između motki branika. Put na ovom putnom prelazu prelazi preko tri koloseka u stanici Futog. Prilikom naleta teretnog voza na kamionsku prikolicu, kamion je udario u drumsko voziloi koje je bilo parkirano pored koloseka.

Na mestu nesreće uviđaj su izvršili Železnička komisija za vanredne događaje i MUP, nakon čega je kamion sklonjen sa koloseka i pruga otvorena za saobraćaj u 11.25 sati.

Srećom, današnji sudar nije se završio tragično. Međutim, nepoštovanje saobraćajnih propisa i signalizacije od strane vozača drumskih vozila na putnim prelazima, a naročito kada je rampa spuštena, gotovo po pravilu imaju tragične posledice.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zbog toga ponovo apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju, da poštuju propise i signalizaciju i posebno na putnim prelazima voze pažljivo i odgovorno, jer se samo tako mogu da spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    24. novembar 2020 | 14:44

    Što bre voz nije stao da ne udari u ludaka,ludaci uvek imaju prednost.

  • Mihailović

    24. novembar 2020 | 19:22

    Luđaka i previše,luđaka,pijanica,drogirani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA