≫ 

Vozač autobusa GSP saznao da je dete (4) poginulo tek kada ga je policija zaustavila. Suspendovan je

Prema prvim informacijama, vozač je zatvorio zadnja vrata koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dečaka, posle čega je pao i ostao bez svesti

  • 24
Hitna pomoć, autobus, pokrivalica Foto: Telegraf.rs

U teškoj nesreći koja se večeras dogodila u Zemunu preminuo je dečak, koji je pao prilikom izlaska iz autobusa na liniji 18, udario glavom o tlo i ostao bez svesti. Dečija klinika u Tiršovoj nešto kasnije je saopštila da dečaka nije uspela da spasi.

Zbog toga je GSP Beograd pokrenuo istragu. Кako se navodi u saopštenju ovog javnog preduzeća, nezgoda se dogodila pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Sve se dešavalo na zadnjim vratima autobusa.

- Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo - navodi se u saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

Pokrenuta istraga

GSP je, kako se dodaje u saopštenju, počeo istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

- Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost - poručuje se u saopštenju.

Prema prvim informacijama, vozač je zatvorio zadnja vrata koja su uhvatila nogu četvorogodišnjeg dečaka, nakon čega je on pao, udario glavom o tlo i izgubio svest.

Policija je zaustavila autobus u Ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu.

Tiršova: Teške povrede tela i glave

Dete je na Dečiju kliniku u Tiršovoj dovezeno u teškom stanju, sa teškim povredama tela i glave. Nakon pokušane reanimacije i svih napora lekara i medicinske ekipe Dečje klinike da sačuvaju život, dete je podleglo povredama.

Video: Tinejdžer (13) sleteo kolima s autoputa i ubio druga: Od kola je ostala olupina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    25. novembar 2020 | 09:23

    Kako može biti kriv vozač?Šta traži dete od 4 godine samo u busu?Gde su roditelji deteta?Kako vozač može videti malo dete da izlazi na zadnja vrata kad ga retrovizor ne registruje?Bio sam u busu kad je prolazio pored čukaričke padine,mali Romi tek prohodali uleću i izleću iz busa a roditelja nigde.Ovde vozač nije kriv već roditelji i njih treba kazniti a ne vozača.

  • Sole

    25. novembar 2020 | 08:06

    Naj lakše daj vozaču otkaz i rešili posao.A ko je kriv ,dete 4 god . Samo u vozilu gsb.Roditeljiiii su kriviii.

  • pop

    25. novembar 2020 | 07:47

    Nesto je tu smesno..kao prvo malo dete bez roditelja a i dete ide na prednja vrata..a i da niko ne kaze vozaci to je apsurd..ko zna sta je bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA