≫ 

Reči Pavla Gavure, momka koji je spasao Minju iz požara, bole: "Ne mogu da verujem da je preminula"

Gavura je zajedno sa još nekoliko radnika učinio podvig kakav se retko viđa

  • 15
Pavle Gavura Foto: Mateja Beljan

Pavle Gavura, heroj koji je spasao petnaestogodišnju devojčicu iz požara na Dorćolu, dobio je najtužnije vesti - žrtva koja je molila i preklinjala za pomoć sa terase, a kojoj je on pružio ruku spasa, ipak nije uspela da pobedi strašne opekotine koje je zadobila kobnog 27. oktobra.

- Ne mogu da verujem. Malopre su mi javili... Bio sam u kontaktu sa porodicom dok je ona bila na lečenju. Izvinite, ali nije mi do priče... - rekao nam je Gavura u telefonskom razgovoru.

Premda je bila svesna i, kako je tada za "Telegraf" ispričao Pavle Gavura, osmehom uzvratila zahvalnost za njegov, ali i herojski čin njegovih kolega, radnika sa gradilišta koji su odmah pritrčali u pomoć, ona je imala ozbiljne opekotine.

Crne slutnje odmah su se pojavile, oni koji su videli njene opekotine prokomentarisali su "da može da je spase samo Bog i današnji dan (sveta Petka)".

Dobrovoljci su čak donarali i kožu koja je bila neophodna za lečenje devojčice i sve je izgledalo kao da ide dobrim tokom.

Ali, ishod lečenja takvih opekotina uvek je neizvestan, jer i najmanja infekcija koja prođe kroz te žive rane, može da bude kobna.

Gavura je zajedno sa još nekoliko radnika učinio podvig kakav se retko viđa. Popeo se sa terase jednog stana na terasu onog iznad u plamenu. Devojčica je bespomoćno stajala, dok joj je plamen nemilosrdno pržio telo. Spustili su je i mislili su da su pobedili smrt, ali sudbina je devojčici odredila drugi put.

Video: Dim joj je izlazio iz usta: Heroji koji su spasili devojčicu iz požara u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    25. novembar 2020 | 13:38

    Toliko mi je zao te devojke da nemam reci! 😢😢🙏

  • Komsinica Cica

    25. novembar 2020 | 13:37

    Tuga, ni mi ne mozemo da verujemo. Zla sudbina je bila jaca od ljudske borbe. 😪😪😪

  • Mirna

    25. novembar 2020 | 14:40

    Jaooo boze...ja sam mislila da je ona pregurala...laka ti zemlja lutko mila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA