Približio se kraj suđenja za nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih: Nikola je pijan vozio BMW

Avgusta prošle godine u sudaru BMW-a i dačije, poginuli su Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić

  • 3
Nikola Mihailovic, Saobraćajna nesreća, Ljig, Županjac, uviđaj, policija Foto: Facebook

Presuda Nikoli Mihailoviću zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali u avgustu prošle godine, kada su poginuli Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić, biće izrečena u sredu.

Zamenik tužioca Zoran Nikolov zatražio je u završnoj reči da se Mihailović osudi po zakonu i da mu se pet godina zabrani da vozi.

U tom udesu kod mesta Županjac, koji se dogodio posle ponoći između BMW-a koji je vozio Nikola i taksi "dačije", kojom je upravljao Savatić, još dvoje putnika Stefan Stevanović i Kristina Vasiljević teže su povređeni, a lakše povrede su imali Stefan Matović i Stefan Ivanović.

Katarina Ivanković Printskrin: Facebook/Katarina Stamenković

- Iz dokaza jasno proizilazi da je Mihailović izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Imao je 1,36 promila alkohola u krvi i vozio je "bmv" u teško alkoholisanom stanju. Na toj deonici puta ograničenje je 50 kilometara na čas, a on je vozio 117 km/h. Imao je više propusta od vozača "dačije" i nije uopšte reagovao da bi izbegao nesreću ili smanjio njene posledice - rekao je tužilac, pišu Novosti.

Branioci su tražili da se Mihailović oslobodi i da mu se ukine pritvor ili zameni kućnim sa nanogvicom.

- Saobraćajni veštaci su rekli da je opasnu situaciju izazvao vozač "dačije" koji se bez zaustvaljanja sa sporednog uključio na glavni put, a da je okrivljeni doprineo udesu - kazao je u završnoj reči Mihailovićev branilac Darko Komnenić, navodeći da odbrana ne spri njegovu alkoholisanost i preveliku brzinu.

- Nesumljivo je utvrđeno da vremenski Nikola nije mogao da reaguje na iznenadnu prepreku na putu i izbegne nesreću. Zaustavljanje je bilo nemoguće, jer je "dačiju" mogao da uoči tek dve ili tri sekunde pre udesa. Do nesreće bi došlo i da je vozio 50 kilometara na čas.

Iako je tužilac rekao da se Mihailović ne kaje, Komnenić tvrdi da on u sebi nosi veliku bol i muku i da o nesreći nije mogao da govori, pa se zato u istrazi branio ćutanjem, a na suđenju je sve ispričao i njegova odbrana se podudara sa nalazom veštaka.

Video: Snimak momenta kada BMW udara u Dačiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    26. novembar 2020 | 08:30

    Da ga puste i da samo nosi nanogicu? Nisu mi jasni ''ljudi'' koji nemaju savesti ni malo, pa zar nema on sam želju da odsluzi kaznu?! Toliko je ljudi zavio u crno.

  • PRC

    26. novembar 2020 | 10:23

    Neka za svakog odleži po 10 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA